Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

The mystery of Banksy - A genius mind

Under sommaren 2023 visas "The mystery of Banksy - A genius mind" i de vackra anrika varvslokalerna i Eriksbergshallen.

  • Gäller för boendeperiod:

    9 jun 2023 - 8 sep 2023

  • Kan bokas:

    17 mar 2023 - 8 sep 2023

Utställningen "The mystery of Banksy – A genius mind" kommer till Eriksbergshallen sommaren 2023.

Efter premiären i fjol i Müchen har utställningen gestaltats i Berlin, Wien och Hamburg.
Den mystiske och världberömda gatukonstnären intar först Amiralen i Malmö i vår för att sedan ställa ut konstverken i Eriksbergshallen sommar. 

Den anonyma Banksy är känd för sina provokativa och tankeväckande konst - och är en sällsynthet som bör upplevas.

Banksy, som har skapat över hela världen, började tidigt sälja signerade konstverk och tryck i begränsad upplaga. Det hör därför inte till vanligheterna att allmänheten får uppleva en äkta Banksy.

Enligt Banksys eget motto "Copyright is for losers ©TM" är hyllningsutställningen inte officiellt auktoriserad.

Bakom "The Mystery of Banksy – A Genius Mind" står den tyske musikalproducenten och utställningsarrangören Oliver Forster, COFO Entertainment, och designern och galleristen Virginia Jean, kreativ chef.

- Att skapa en utställning som denna är en utmaning. Vi vill göra konsten till en upplevelse, synlig för alla och samlad på ett ställe. Banksy har ju skapat över hela världen, och började tidigt sälja signerade konstverk och tryck i begränsad upplaga. De flesta är privatägda och inte tillgängliga för allmänheten. Att kunna förundras över en äkta Banksy är därför en sällsynthet. Med ”The Mystery of Banksy – A Genius Mind” försöker vi samla de bästa och mest imponerande motiven på ett ställe och i en avslappnad atmosfär utanför ett museum, men ändå med höga kvalitetskrav, säger producenten Oliver Forster.

Virginia Jean, kreativ chef för utställningen, har länge haft Banksy som inspiratör. Som expert på hans verk och specialist på gatukonst uttrycker hon:
- Med sina skapelser tar Banksy upp viktiga sanningar och problem i vår värld som vi föredrar att blunda för. Ett Banksy-verk berör alla och riktar sig till alla, vare sig man gillar det eller inte. Det är precis därför det är så viktigt för mig personligen att ställa ut Banksys verk, att göra dem tillgängliga för världen och att uppmärksamma dem. Banksy skriver historia med sin konst – berättelsen som är verklighet för oss i just detta ögonblick. Utställningen är ett måste för alla som gillar att brottas med konst, politik, allmänna världshändelser och framför allt sig själva och har en känsla av bitterljuv ironi”.

Utställningen visas i Eriksbergshallen i Göteborg från den 9/6 till 8/9 2023.

Biljetter köpes via Eventim och släpps den 17 mars.

Välkomna till en utställning utöver det vanliga.

Till förfrågan
2.566.101.002 24
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.