Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Clarion Hotel® Sea U Helsingborg ,  Sverige

Se alla hotell i Helsingborg, Sverige

Clarion Hotel® Sea U

Helsingborg,  Sverige

Clarion Hotel Sea U är beläget precis vid havet i Helsingborg. Ett hotell med design, mat, dryck och stämning som ni aldrig upplevt det förr. Välkomna!

Clarion Hotel® Sea U 4 5
Omdöme från TripAdvisor  

Shellman Art Exhibition

Clarion Sea U's levande galleri har en ny utställning

Clarion Hotel Sea U presenterar nytt hållbart konstsamarbete med Shellman Scandinavia

Clarion Hotel® Sea U, det pulserande hotellet i Helsingborg presenterar stolt ett nytt samarbete med en hyllad kreatör. I samband med H22 City Expo flyttar Shellman Scandinavia in med sina unika hantverk gjorda av återvunna snäckskal.

Shellman är egentligen två ”shell men”: Mikael Hjärtsjö och hans styvson Buster Eriksson. Båda hoppade av sina karriärer från reklamvärlden respektive Apple för att lära sig ett nytt hantverk i Amsterdam. Hollands stora snäckkonstnär Niels Van Alphen hade bestämt sig för att göra annat i livet och en serie slumpartade händelser ledde till att Mikael och Buster nu för Shellman-traditionen vidare i Skandinavien. Efter en vår med läromästare Niels vände två nyblivna snäckkonstnärer hem till Sverige med 1,5 ton snäckor i bagaget. Sedan 2018 arbetar de sida vid sida i ateljén i Helsingborg och gör sin egen skandinaviska tolkning av snäckkonst.

De kallar sina verk ”conversation pieces”, verk som garanterat drar till sig uppmärksamhet och startar samtal. Shellman arbetar i området där konst och hantverk möts. Snäckorna är färgen Mikael och Buster ”målar” med och uttrycken skiftar. Ofta landar tusentals olika snäckor i en organisk och till synes slumpartad ordning, som om vi mött dem på havets botten. Andra skapar mer strikta mönster.

- Varje Shellman-verk är unikt i ordets rätta mening, ett original som aldrig kan upprepas. Det är som med snäckor, ingen är den andra lik. Ett flöde av intryck inspirerar oss; naturen, vetenskap, musik, populärkultur eller världshändelser styr oss i alla möjliga riktningar. Inspirationen reflekteras ofta i titeln vi ger ett avslutat verk,” säger Buster.

Tomma blå-, hjärt- och knivmusslor och andra snäckor som Mikael och Buster använder i sin konst plockar de själva under vandringar längs skånska stränder. Ostronskal är ett annat arbetsmaterial som ”skördas” varje vecka i lokala restaurangers kök – hos SeaU till exempel. Efter dessa strand- och restaurangfynd väntar en omfattande rengörings och sorteringsprocess. Övriga snäckor införskaffas från noga utvalda och pålitliga partners i Europa, alla med eventuella tillståndspapper i ordning. Samtliga snäckor som används finns enligt snäcklitteraturen i överflöd eller är vanligt förekommande, vilket är viktigt för de två konstnärerna.

Hur ska vi bygga ett mer hållbart samhälle? Det är det stora fokuset under H22 City Expo som pågår i Helsingborg 30 maj - 3 juli och på Clarion Hotel Sea U lägger man stort fokus på hållbarhet i alla led. Därför var en utställning med ett hållbart återbruksperspektiv högt på önskelistan inför sommaren.

- Vi är jätteglada att få välkomna Shellman – Mikael Hjärtsjö och Buster Eriksson – till Sea U och visa upp deras fantastiska hantverk för alla gäster som besöker oss denna sommar. Hantverket, återbruket och historien kring konstverken är unikt och det är extra roligt att återvunna ostronskal från vår egen restaurang AMA och uppspolade blåmusslor från Helsingborgs stränder är en del av utställningen. Säger Ida-Marie Isaksson, marknadschef på Clarion Hotel Sea U.

Torsdag 9 juni 16.00-19.00 hålls en vernissage där man får chansen att träffa Shellman ochlyssna på verkens historia. Följ @clarionseau på sociala medier för mer information.

Utställningen i hotellets lobby pågår från 29 maj till slutet av augusti.

Länkar: https://www.shellman.se/

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

2.564.413.004 23
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskoden är tillagd

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.