Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Arbeta hos oss

Management Trainee

Varje år letar vi efter nya ledartalanger till Management Trainee-programmet. De flesta rekryteras internt. För vi vet att några av de största talangerna hittar vi bland våra egna. Vill du ta ett kliv uppåt? Vi föredrar att rekrytera från de egna leden.

Vi kan berätta om flera framgångssagor. Möt några av våra tidigare praktikanter som har hamnat på ledande poster hos oss:

Liza Lyberg

Liza hade inte arbetat på Nordic Choice tidigare. Hon valdes ut som MT för Clarion Collection 2009. I dag är hon hotelldirektör i Nyköping

 


Vilka förväntningar hade du på Nordic Choice Management Trainee-programmet, och har programmet infriat förväntningarna?

Jag förberedde mig ett intensivt år där jag skulle vidareutbilda mig inom alla delar av hotellverksamheten. Jag skulle få lära känna Nordic Choice, och framför allt höja min kompetens inom de områden som jag saknade erfarenhet. Mitt mål var en ledande ställning inom Nordic Choice när jag hade genomgått programmet. Jag blev väldigt väl mottagen, jag har etablerat många kontakter som har varit ovärderliga, och mitt mål om att skaffa mig kompetens för en chefsställning infriades.

Vad var det som fick dig att söka tjänsten trots att du inte hade arbetat hos Nordic Choice tidigare?

Nordic Choice är en otroligt spännande arbetsplats, och att det är ett företag som är offensivt och ligger i framkant var avgörande. Jag kände mig redo att ta steget från den tjänst som avdelningschef jag hade inom en mindre hotellkedja. Efter att ha läst om de olika kedjorna inom Nordic Choice var valet enkelt.

Har du något råd till andra som funderar på att söka?

Bara gör det! Programmet innebär ett år utan en fast punkt, och kräver att du är flexibel, men i gengäld ger det en fantastiskt bra grund att stå på om man ska arbeta vidare inom hotell och turism.

Vad anser du är unikt med Nordic Choice?

Att man har framåtanda och är offensiv – i en sådan miljö trivs jag. Dessutom är det en stor fördel att vi kan erbjuda något till alla; allt från ett affärshotell till stora resortanläggningar. Som trainee på Nordic Choice finns det stora möjligheter att kompetensutveckla sig.

Fredrik Lindvik

Fredrik var Management Trainee på Quality Hotels under 2011. När han sökte praktiken var han anställd på ett av Clarion Collections hotell i Oslo. I dag arbetar han som hotellchef på nyöppnade Quality Hotel Expo på Fornebu.

 

Vilka förväntningar hade du på Nordic Choice Management Trainee-programmet, och har programmet infriat förväntningarna?

Jag ville lära mig mer om hur man driver hotell och utveckla min kompetens. Jag har lärt mig otroligt mycket om hotellverksamhet som Management Trainee och det jag har fått mest ut av programmet är hur man kommunicerar och jobbar med att förbättra rutiner och kvaliteten på de olika hotellen. Ämnen som man inte får veta så mycket om på skolbänken.

Vad bör man tänka på innan man söker?

Är hotellverksamhet verkligen min väg? Som Management Trainee gör man ett stort val och det är viktigt att vara 100 % säker på vad som är det kortsiktiga och långsiktiga målet med detta val, konsekvenserna och inte minst möjligheterna man eventuellt får under resans gång.

Om du blir Management Trainee är det viktigt att du tar det ansvar som följer med och själv bidrar till eget lärande och utveckling. Varje dag är som en jobbintervju när du är Management Trainee!

Har du något råd till andra som funderar på att söka?

Prata med din mentor eller överordnade och ta till dig goda råd på vägen, utforma en plan och gå in för den till 100 % när du väl har fattat beslutet. Ta gärna kontakt med andra som är Management Trainees eller som har varit det om du har frågor.

Pernilla Anderson

Pernilla var Management Trainee under 2006. Hon kom från ett Quality-hotell i Göteborg och antogs som Management Trainee för Quality-kedjan. Efter sin MT-praktik har hon arbetat som både hotellchef och hotelldirektör, samt varit kontaktperson under öppningen av hotell. I dag är hon hotelldirektör på Comfort Hotel Runway.

 

Vad bör man tänka på innan man söker?

Ställ upp tydliga mål för dig själv. Du och din mentor utformar Trainee-programmet gemensamt. Det är viktigt att du är 100 % motiverad, flexibel och har hög arbetskapacitet.

Varför sökte du Management Trainee-tjänsten?

Jag har arbetat i hotellbranschen sedan jag var 17 år. Jag såg detta som en möjlighet att få ökad kunskap om hotellverksamheten och utvecklas till en bättre ledare. Jag såg många möjligheter att göra karriär i en så stor och expansiv kedja som Nordic Choice Hotels.

Vad har varit din bästa erfarenhet med programmet?

Att få chansen att träffa så många duktiga ”Nordic Choice-are” fulla av energi, mod och engagemang! Jag har fått ett fantastiskt nätverk som jag ofta använder mig av. Men den absolut bästa erfarenheten var att få hjälpa till under öppningen av Quality Hotel Ulstein.

Har du något råd till andra som funderar på att söka?

Gör upp tydliga mål för dig själv, var flexibel och "ge järnet" eftersom det kommer att löna sig.

2.210.164.555 26

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Bokningskod måste anges

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK