Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Helsingfors: 27 juni - 3 juli 2022

I den finska huvudstaden samlas tusentals människor i alla regnbågens färger för att fira kärlek och mångfald i en sju dagar lång fest.

Vad händer i Helsingfors?

Välkommen till Finlands största firande av mänskliga rättigheter och kultur! Årets tema är Möten, och sätter fokus på vikten av möten mellan människor efter en ovanligt lång ensamtid för många. Pride ska vara en plattform för kommunikation och inkludering för att skapa sammanhållning och förståelse, och du är hjärtligt välkommen till att bli en del av gemenskapen!

 


 

Under Helsinki Pride Week kan du se fram emot flera tankeställande workshops och färgrika arrangemang. Vi längtar lite extra till:

Prideparaden - 2 juli 2022

Den stora höjdpunkten under Helsinki Pride Week är Prideparaden på lördagen. Paraden startar klockan 13.00 från Senatstorget och dansar fram genom hela staden till Kaivopustoparken, där huvudfesten sparkas igång med en stor picknick.

Pride House - öppet hela veckan

Årets Pride House är Museum of Contemporary Art Kiasma, mitt i Helsingfors. Pride House är knutpunkten för olika seminarier och workshops, och är perfekt för dig som önskar att utvecklas och lära dig mer. Kom förbi och var med - Pride House är öppet för alla!

 

Magiska ögonblick från Helsinki Pride Parade 2018

Över 100 000 personer samlades för paraden 2018

I den finska huvudstaden samlades människor i regnbågens alla färger för att fira kärlek och mångfald i en sju dagar lång fest. 

Se bilderna från Helsinki Pride här

Starka röster i Pride-rörelsen

Inspireras av människorna som dagligen kämpar för allas lika rättigheter och möjligheter

Auroras historia

Aurora var alltid en kvinna!

Läs om Aurora, som aldrig var man, utan en kvinna som levde som en man i 25 år innan hon äntligen fick vara sig själv. Aurora delar också med sig av sina dos & don'ts till vad man kan säga - och inte bör säga - till transpersoner.

Läs hennes historia
När pappa är homofil

Carolins pappa kom ut sent i livet – nu kämpar de tillsammans

Vad händer när livet förändras utan att du själv valt det? Hur reagerar man när ens familj splittras och en av föräldrarna plötsligt kommer ut som gay? För Carolin Solskär ledde en turbulent tid till slut till ett viktigt besked som gav svar på många funderingar.

Carolins historia & råd till andra
Föräldrarnas historia

Stolta föräldrar till HBTQ-barn: Viktigt att det finns förebilder

Vi har träffat nätverket Stolta föräldrar till HBTQ-barn och fått värdefulla tips från föräldrar som har gått igenom sina egna "komma ut"-processer.  

Läs intervjun med Stolta föräldrar
Därför stöttar vi Pride

Petter A. Stordalen om Nordic Choice Hotels och Pride:

"Tolerans skapar trygghet, och trygghet ger öppenhet"

Läs artikeln
Allt du behöver veta om Pride!

Hur mycket vet du om Priderörelsen egentligen? Vad betyder flaggan, vilka är de mest kända låtarna och vilka berömda händelser har gjort Pride till vad det är idag?

Lär dig mer om Pride

Pride & Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels – Stolt partner till Pride i Norden

Hotell i Helsingfors

Bo bäst under Pride-firandet!

Du fixar Pride-stämningen – vi fixar hotell! Behöver du någonstans att bo under Pride-dagarna så har vi ett stort utval av hotell i Helsingfors. Hitta ditt favorithotell och boka idag! Pride arrangeras också i flera andra städer där vi har hotell. Varför inte resa runt på Pride-turné i sommar? Vi har hotell i Norge, Sverige og Danmark också.

Hitta ditt hotell
Room for all

Nordic Choice Hotels – Stolt sponsor till Pride

På Nordic Choice Hotels bryr vi oss om mångfald, och vi arbetar hårt för lika rättigheter och möjligheter. Därför är vi både stolta och glada för att vi är sponsor till Pride i hela Norden! 

Tillbaka till startsidan för Pride
2.566.102.004 26
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.