Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Quality Hotel & Resort Fagernes

Fagernes,  Norge

Quality Hotel & Resort Fagernes ligger i natursköna Valdres, mitt emellan Oslo och Bergen, med en himmelsk utsikt över fjorden. Hela området är som gjort för rekreation och naturupplevelser för hela familjen, sommar som vinter.

Quality Hotel & Resort Fagernes 3,5 5
Omdöme från TripAdvisor  
Quality Hotel & Resort Fagernes

Fagernes har ett perfekt läge nära turistorterna Beitostølen, Hemsedal och Jotunheimen som alla erbjuder unika möjligheter till friluftsupplevelser. 

Frodig dal och höga fjäll

Oavsett om du vill uppleva naturen på egen hand eller i regi av någon av de aktörer som finns i området är vi helt säkra på att du får en upplevelse att bära med dig länge efteråt. Valdres sträcker sig från frodiga dalområden med mycket vatten och skog till mäktiga toppar i Jotunheimen i norr. Fagernes ligger mitt i regionen och fungerar som en utmärkt utgångspunkt för utflykter och naturupplevelser. 

M/B Bitihorn

Båten M/B Bitihorn har trafikerat insjön Bygin i mer än hundra år. Båtturen tar dig med genom mäktig natur där du bland annat får se flera fjälltoppar i 2 000-metersklassen. Från hotellet kan du ta bussen till Bitin, åka med Bitihorn vidare till Eidsbugarden för att sedan ta buss tillbaka till Fagernes. En härlig tur både för den som vill vandra i fjällen och den som är ute efter en lite lugnare upplevelse.

Gårdsliv

En kort biltur från Fagernes kan du uppleva äkta gårdsliv. På fyra aktiva gårdar i natursköna omgivningar lever man som i gamla dagar. Mjölkning och ystning utförs med traditionella metoder och på gårdarna finns kalvar, lamm, grisar, kaniner och en Shetlandsponny. Som besökare får man vara med i allt som sker – mjölkning, ystning, matning av djuren, rida på ponny, gå naturstig eller köra hundspann. Det finns även möjlighet att övernatta på höloft och vissa kvällar tänder man mysiga bål. På gårdarna serveras traditionella norska maträtter, kaffe och saft. Utflykt till gårdarna kan beställas i hotellreceptionen. 

Besök Farmengården Landmark

2011 arrangerades norska versionen av TV-programmet Farmen i Valdres. I samband med detta renoverades fjordbåtarna "Veslekari" och "Ola". Dessa trafikerar fortfarande Aurdalsfjorden där de går till Landmark gård där det finns möjlighet att gå på guidad tur. Resan bjuder även på vackra naturupplevelser tillsammans med ditt ressällskap. 

Valdresmuseet

Valdresmuseet är Norges största friluftsmuseum som jobbar med att bevara, dokumentera, forska kring och förmedla det lokala kulturarvet. Valdres Folkemuseum ligger på gångavstånd från hotellet och anläggningen består av 100 hus. Här finns också landets äldsta arkiv för folkmusik och ett enormt fotoarkiv. 

Spela golf i Valdres

En golfbana som den här har du garanterat inte sett tidigare. Valdres Golf ligger naturskönt vid Aurdalsvattnet, 12 kilometer från Fagernes. Banan öppnade 2003 och för banarkitekturen står Jeremy Turner. Den 5 758 meter långa banan är på par 72 och bjuder på varierande utmaningar. Den består av 18 utslagsplatser och 9 greener. I klubbhuset finns kafé och en proshop där du bland annat kan hyra golfutrustning. 

TurApp Valdres

Ta hjälp av appen TurApp Valdres för att inspireras och planera aktiviteter och fjällturer. Här hittar du information och detaljerade beskrivningar för alla tillgängliga turer med smakprov på vad du kan förvänta dig. Turerna har GPS-navigering som gör det enkelt att hitta rätt och är graderade efter den norska nationella standarden för utmärkning av turer. 

Kontakta oss

Kontakta oss gärna för mer information på telefon +47 61 35 80 00 eller via fagernes@choice.no.

Turistkontor

Fagernes

Telefon +47 61 35 94 10

Beitostølen

Telefon +47 61 35 94 20

2.260.167.953 25

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Bokningskod måste anges

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK