Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Quality Hotel Edvard Grieg

Om hotellet

Hitta till hotellet

Med buss från Bergen

Buss 50E går från Bystasjonen, perrong C eller Olav Kyrresgate perrong B.
Gå av hållplats Statoil, Sandslivegen. 

Med flygbuss från flygplatsen

Flygbuss till hållplats Håvardstun.

Med taxi

Vi rekommenderar Bergen Taxi,
telefon 07000.

Med bil

Se karta och vägbeskrivning här >>

Om Quality Hotel Edvard Grieg

Antal hotellrum

152 st - 257 bäddar,
varav 34 st är handikappanpassade
och 22 st är allergivänliga.

Antal konferenslokaler (nu)

4 st - plats för över 350 deltagare 

Antal konferenslokaler
(efter ombyggnationen 2015)

20 st - plats för över 2000 deltagare

Avstånd flygplats

Bergen flygplats Flesland: 3 kilometer,
ca 5 min med bil

Avstånd Bergen centrum

12 kilometer, ca 15 min med bil

Avstånd lokaltrafik

Busshållplats Statoil, Sandslivegen 
eller Håvardstun: 700 meter, ca 7 min promenad.
Restid med buss till Bergen centrum:
ca 35 min 
Restid med buss till flygplatsen:
ca 6 min

Om Quality Hotels

Quality Hotel Edvard Grieg är hotellet både för konferensgästen, affärsresenären, turisten och barnfamiljen. Här bor du bekvämt och rymligt - samtliga rum är 35 kvadratmeter stora. Missa inte ett besök på vår nyöppnade restaurang Brasserie X! 

Läge

Quality Hotel Edvard Grieg ligger på Sandsli, nära Bergens flygplats Flesland och sevärdheter som Edward Griegs barndomshem Troldhaugen. Närområdet bjuder på vackra turstigar med storslagen utsikt. 

Hotellet blir större 

Fram till 1 maj 2015 byggs Quality Hotel Edvard Grieg ut. Hotellet får två nya flyglar med 220 nya rum och en helt ny konferensavdelning i två plan; totalt 20 mötesrum och en bankettsal på ca 1000 kvadratmeter. Vissa byggstörningar kan förekomma under tiden och vår nuvarande konferenskapacitet är begränsad. Kontakta oss gärna om du har frågor om byggnationen inför ditt besök.

Brasserie X

I vårt nyöppnade restaurangkoncept Brasserie X komponerar våra kockar ihop säsongsinspirerade menyer och rätter. En skön mix av franskt brasserie och nordiska läckerheter. 

Konferens och möten

Vi har lång erfarenhet av att anordna konferenser och event. Genom en tät dialog i planeringsstadiet kommer vi tillsammans fram till bästa möjliga lösningen för ert arrangemang. Och vi gör mycket mer än konferenser. Vårt unika glasatrium har används till allt från fikapauser till mässor, fyrverkerier och storslagen underhållning.

Spa och träning

Vi har mer att bjuda på än effektiva konferenslösningar. Högst upp i hotellet, med en fantastisk utsikt över fjällen, ligger vår spaavdelning. Här kan du njuta av bubbelpool, bastu, ångbastu, massageduschar och kallbad. Eller varför inte passa på att träna en stund? På vår terrass kan du slå dig ner och njuta av vackra sommarkvällar. 

Mat och dryck

Restaurang Peer Gynt är öppen alla dagar i veckan för både frukost, lunch och middag. Anitra Bar som ligger vägg i vägg är ett perfekt ställe att samlas på kvällstid. 

Rymliga Juniorsviter 

Vill du sova gott i ett rymligare hotellrum än vanligt har du kommit rätt. Alla våra rumstyper är nämligen Juniorsviter på 35 kvadratmeter. Inredning, läge och utsikt kan däremot variera, därför har du möjlighet att uppgradera till kategorierna Superior eller Deluxe. Här ser du våra olika rumskategorier.  

Barnens Hotell

Hotellet har även ett utbud för de yngsta familjemedlemmarna hela året, med bland annat lekrum, barnmeny, spel och leksaker till utlåning. Leo's Lekeland, Bergens största lekland inomhus, ligger tre minuter med bil från hotellet. Här får våra gäster halva priset på entrén. På sommarlovet är vi extra barnvänliga, kontakta oss gärna för mer information om våra sommaraktiviteter.

2.180.162.605 25

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Bokningskod måste anges

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK