Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

På flera av våra hotell kan du välja att tacka nej till städning av rummet under din vistelse. Med Green Stay sparar vi på energi, vatten och kemikalieanvändning - ett effektivt sätt för oss att tillsammans med dig bidra till en grönare framtid.

Hållbar hotellvistelse

Hur funkar Green Stay?

Varje gång du som hotellgäst väljer att hoppa över en städning donerar vi pengar till vår Climate Fund. Fonden lanserades i april 2022 i syfte att minska koldioxidutsläppen i vår egen verksamhet, men också finansiera utvecklingen av klimatvänliga lösningar inom hotellbranschen. Tack vare de klimatvänliga val våra gäster gjorde under april till december 2022 kunde vi donera 17MNOK, vilket resulterade i totalt 28 investerade projekt för koldioxidminskning på våra befintliga hotell och stöd till flertal startups som utvecklar hållbara lösningar för hotell.

Ta del av mer information om Green Stay vid incheckning på respektive hotell, eller på ditt hotellrum.

 

Pågående projekt

Klimatprojekt på våra hotell

Green Stay har möjliggjort flera spännande projekt för en grönare verksamhet. På Clarion Hotel® The Hub i Oslo ska 250 m2 solceller installeras på hotellets tak, som estimeras kunna generera 30 000 kWh elektricitet per år. Detta innebär en CO2-besparing på omkring 11 100 kg per år - vilket kan jämföras med nästan fyra varv runt jorden i en personbil!

Lika många solceller ska installeras på taket av Quality Hotel™ The Box i Linköping som estimeras kunna generera upp till 42 000 kWh elektricitet per år, vilket motsvarar 4 % av hotellets totala energiförbrukning. Projektet estimeras att resultera i en CO2-besparing som motsvarar drygt fem varv runt jorden i en personbil - 15 624 kg CO2 per år.

Pågående projekt

Quality Hotel™ Friends i Stockholm ska 280 sensorstyrda duschblandare installeras för att minska vattenkonsumtionen. Projektet estimeras kunna minska konsumtionen med 300 000 liter vatten per år, och kräver mindre energi eftersom mindre vatten värms upp. Detta innebär i sin tur en CO2-besparing på omkring 4 200 kg per år.

Den estimerade CO2-besparingen av dessa projekt motsvarar tillsammans hela tio varv runt jorden i en personbil - och det enbart baserat på tre av våra 28 pågående projekt. Tack vare det stora engagemanget från våra hotellgäster 2022 kan vi bidra till en grönare framtid.

Samarbeten

I partnerskap med ClimatePoint

Besparingarna möjliggör även investeringar utanför vår egen verksamhet. I partnerskap med ClimatePoint har två fonder satts upp: Food & Agrotech och Buildings & Construction. Genom dessa investerar vi i startups och entreprenörer som utvecklar hållbara lösningar inom hotellbranschen, idag och för framtiden. Några av de fantastiska startups vi har äran att arbeta med genom vårt partnerskap med ClimatePoint är: Ocean Rainforest, Nullify, PiEnergy och Sirken

Vårt mål är att vara klimatneutrala i vår egen verksamhet, och minska utsläppen i vår värdekedja med 50 % till 2030. Var med och gör skillnad tillsammans med oss! 

2.566.102.004 22
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.