Gå till huvudsida
Stäng

Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Uppgradera till nyare version Visa inte detta meddelande igen

Samhällsansvar

Djurvälfärd

Tillsammans med WWF och Djurrättsalliansen lade vi 2010 egna riktlinjer för inköp av fisk, skaldjur och kött. I den här inköpsguiden anger våra 170 hotell vad man bör undvika att köpa in.

Som en stor aktör med många restauranger vill vi bidra till bra miljöval när vi köper in mat. På det sättet vill vi bidra till bättre förutsättningar för hotade djurarter och undvika att stödja miljöfarlig matproduktion. Riktlinjerna anger vad hotellen bör avstå från att köpa in och servera gästerna.

Matvaror som hotellen bör undvika

Bakgrunden till den så kallade Svarta listan är att en mängd matvaror framställs på ett sätt som är mindre vänliga mot djur och miljö. På listan finns även hotade arter. Vi vill vara tydliga mot hotellen om vilka matvaror de bör undvika så att vi inte bidrar till att skapa efterfrågan.

Röda listan revideras årligen efter rapporter från WWF, Djurrättsalliansen och Artdatabanken i Norge och Sverige.

1.920.149.256 24