Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Lokalt samhällsansvar: Så stöttar vi grannskapet

Vi vill vara ansvarsfulla aktörer och goda grannar. Med nästan 200 hotell och 16 500 anställda har vi möjlighet att påverka förhållandena runt omkring oss. Det är en del av kulturen på Nordic Choice Hotels.

Alla kan göra något. Det är ledorden i Nordic Choice Hotels lokala samhällsansvarsområde. 

Små och stora projekt i hela Norden 

År 2016 lanserade Nordic Choice Hotels en intern WeCare-fond, där hotellen kan söka stöd till lokala projekt. Några av vinnarna kan du läsa mer om längre ner. Under åren har flera hotell fått stöd från fonden till olika aktiviteter och projekt som på ett eller annat sätt bidrar till det lokala samhället. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och för oss är det en del av vår kultur att agera ansvarfulla aktörer.

Engagerade medarbetare

Med så många engagerade medarbeterare och hotell, har vi möjlighet att påverka förhållandena omkring oss. Det skapar värde för lokalsamhället, men också stolthet och ännu större deltagande och intresse hos de anställda och även hos hotellens gäster. Nordic Choice Hotels har anordnat flera olika aktiviteter och samarbeten genom åren, nedan kan du se exempel på lokala aktiviteter som vi arbetar med.

Läs mindre
Bikupor och humlehotell

Hotell för livsviktiga gäster

Omkring 70% av alla odlade grödor pollineras av bin. De bidrar också till ett hållbart ekosystem och biologisk mångfald i naturen. När antalet humlor och bin minskar i världen kan, och kommer, det få stora konsekvenser för vår livsmedelsförsörjning om vi inte hjälps åt för att stoppa det. Här är ett par exempel på vad hotell inom Nordic Choice Hotels har gjort för att bidra: 

Läs NRK:s artikel om humlehotellet i Tönsberg
Nöjen och livsglädje för äldre

Aktiviteter där den äldre generationen får stå i centrum

Tillsammans med stiftelsen “Livsglede for eldre” bjuder Quality Airport Hotel Stavanger varje år in boende på ortens vårdhem till en fest där de äldre för en kväll får stå i centrum. På festen får 150 boende tillsammans med ledsagare komma och umgås, njuta av musik, god mat och trevligt sällskap. Hotellet står för lokalen, musiken och förtäringen.

I Malmö på Clarion Hotel & Congress Malmö Live är man delaktig i ett event som heter "Cykling utan ålder". Varje sommar får äldre  möjligheten att hitta på roliga saker. Hotellet tar med dem ut på Christiania cycklar, visar dem staden eller tar dem till en utomhuskonsert som varje år arrangeras av Malmö Stad. Hotellet tar självklart med fika också. 

Mer om Cykling utan ålder
Kvinnojouren

Ett extra stöd för utsatta kvinnor i Norrköping

Comfort Hotel Norrköping har ett nära samarbete med Kvinnojouren i Norrköping. Hotellet ordnar julfest för de som är anslutna till organisationen varje år och låter dem hålla aktiviteter, som föreläsningar, i hotellets lokaler. Hotellet fungerar även som en extra stödlinje för Kvinnojouren, och skulle det bli fullt på deras boende kan de höra av sig till hotelldirektören så bokar hotellet in rum utan kostnad för de kvinnor som behöver rum. Hotellet har också samlat in julklappar till Kvinnojouren under vår årliga aktivitet Ensam julgran söker klappar.

Läs en intervju med hotelldirektören

Ensam julgran söker klappar

I december varje år genomför alla våra hotell insamlingen som går under namnet Ensam julgran söker klappar. Syftet är att sprida julglädje och ge utsatta barn och unga en bättre jul.

Alla hotell inom Nordic Choice Hotels samarbetar med lokala organisationer som de själva valt ut. Alla julklappar som läggs under julgranarna på hotellen går sedan till de utvalda organisationerna. För varje julklapp som läggs under granarna skänker dessutom Nordic Choice Hotels 10kr till UNICEF-projektet Sweet Dreams, som bekämpar trafficking.

Rekordmånga julklappar

Under december 2017 samlades det in fler julklappar än aldrig förr! Med en ökning på 22% från föregående år samlade alla våra hotell tillsammans in totalt 63 880 julklappar och 3 062 presentkort.

Mer om Ensam julgran söker

Insamling till UNICEF

I samband med att hotellen samlade in rekordmånga julklappar, skänkte även Nordic Choice Hotels 10 kronor per julklapp. Detta innebär att 638 800 kronor samlades in till UNICEF och projektet Sweet Dreams 2017. 

Mer om Sweet Dreams

En julsaga från norska Skien

Allla våra hotell gjorde en fantastisk insats under 2017 års Ensam julgran söker klappar, men ett hotell stack ut lite extra. Här slog man nytt rekord i antalet insamlade julklappar och det var just ett speciellt ögonblick som gjorde starkt intryck på hotelldirektören.

Julsagan från Skien
Hope For Children

Anställda startade insamling till behövande familjer

Vår kedja Clarion Collection har i många år samlat in pengar, gåvor och kläder till behövande familjer i Baltikum. I samarbete med organisationen "Hope for Children", som är en organisation som hjälper familjer i kris har Clarion Collection hjälpt familjer. Hotellen har bland annat skänkt parkeringsintäkter och frukostintäkter, arrangerat loppmarknader och julbaksförsäljning. Efter renoveringar har hotell även sålt inventarier där intäkterna har gått till familjer i Riga. Projektet startade efter initiativ från anställda på hotellen med ursprung från Baltikum.

Sophämtning och städning

Aktion för ett renare Göteborg och Linköping

Alla hotell i Göteborg som ingår i Nordic Choice Hotels genomförde under 2016 i samarbete med Göteborgs stad en aktion i sina närområden. Soppåsar, handskar, och plockpinnar ställdes till förfogande och stora mängder sopor plockades bort från naturen.

I samband med att Clarion Hotel hade ett event som man kallade Äggjakten städade Clarion Collection Hotel Victoria Jönköpings gator från skräp. Hotellet har även pantat flaskor som blivit kvar i rummen och sedan skänkt pengarna till en fadderfamilj i Riga.

 

Vill du veta mer?

WeCare är Nordic Choice Hotels samhällsansvarsarbete

Vill du veta mer om vilka andra områden som det satsas stort på inom Nordic Choice Hotels? Klicka på knappen så kommer du tillbaka till startsidan! 

Till startsidan för WeCare
2.564.408.002 23
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskoden är tillagd

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.