Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Hur arbetar vi för ökad mångfald?

Vi är 16 500 medarbetare från 170 olika länder. Oavsett vilken erfarenhet du har, var du är i livet, vilken rörlighet du har eller vem du älskar så finns en plats för dig på Nordic Choice Hotels. Här kan du läsa mer om våra mångfaldsprojekt.

Nordic Choice Hotels & Pride

Vi är stolta över att vara en av huvudsponsorerna till Pride 2022

Upplev Pride i Norden. För oss är allas lika värde en självklarhet, därför sponsrar vi Pride 2022 i Norden. Upplev Pride med oss i Oslo, Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors och i fler städer där vi verkar. Se allt om Pridefestivalerna, paraderna, viktiga händelser och läs Petter A. Stordalens ord om varför Nordic Choice Hotels sponsrar Pride!

Läs allt om Pride
Samarbete med Samhall

Rekryteringsutmaningen

Nordic Choice Hotels har sedan 2015 ett nationellt samarbete med Samhall i Sverige. Samhalls uppdrag är att skapa utvecklande arbete åt personer med olika funktionsnedsättningar. Deras medarbetare är ofta människor som befunnit sig allra längst bort från arbetsmarknaden men som genom Samhall matchas utifrån sina egna förutsättningar till rätt jobb. Nordic Choice Hotels bidrar med praktikplatser samt rekryterar nya medarbetare via Samhall.

Under 2017 ingick vi i Samhalls "Rekryteringsutmaningen" där vi hoppas rekrytera ett större antal nya medarbetare.

Läs pressmeddelandet från 2015
Kockprojektet Kjøkkenveien

Arbetssökande får ny chans i våra hotellkök

Vi är ett företag som älskar att tänka nytt! Med inspiration från ett svenskt projekt startade vi våren 2016 ett samarbete med norska arbetsförmedlingen, NAV, och Folkuniversitetet Sør-Øst. Kandidaterna var arbetssökanden hos NAV och efter sex månaders teoretisk och praktisk upplärning var de redo för att jobba som köksassistenter. 50% av deltagarna gick vidare till en anställningNordic Choice Hotels har även flera projekt runt om i Sverige där arbetslösa får en kockutbildning via arbetsförmedlingen eller kommunen. Vi bidrar med praktikplatser och praktisk träning inom yrket och branschen. Ca 30% får jobb hos oss efter avslutad utbildning.

Läs mer och se film om Kjøkkenveien hos NAV
En arbetsplats för alla

Utmärkelse för Sveriges mest HBTQ-vänliga arbetsplats

2016 blev Nordic Choice Hotels utnämnt till Sveriges hbtq-vänligaste arbetsplats. Detta tack vare vårt ambitiösa arbete för lika rättigheter och möjligheter, oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck. Priset delades ut av Unionen som sedan år 2011 har delat ut sitt HBTQ-pris.

På bilden ses Ann EkengrenPeople & Culture Manager Sweden & Finland, Susanna Ståhl, Director of Operation Sweden & Denmark Quality Hotels och Jessica Castegren, Head of Marketing & Communication, Clarion Hotel från Nordic Choice Hotels ta emot utmärkelsen.

Ringer i Vannet

Rekrytering med bredare blick

I Norge samarbetar Nordic Choice Hotels med Ringer i Vannet som är en rekryteringsstrategi i regi av Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO (norska näringslivets huvudorganisation, reds anm.) Med samarbetet stärker vi företagets arbete med att hjälpa personer som har fallit utanför arbetslivet. Det kan vara personer med fysiska eller psykiska hinder, som inte har det lika lätt som andra. Avtalet med Ringer i Vannet är etablerat på många av våra hotell och vi ser att rekryteringsstrategin fungerar.

Läs mer om samarbetet hos NHO
Talangjakt på Clarion

Talang är inget som sitter på pappret

Nordic Choice Hotels tror på att fantastisk service inte alltid behöver handla om ett fantastiskt CV eller många års erfarenhet, utan snarare om personlighet och kreativitet i mötet med våra gäster och besökare. Flera gånger har Clarion Hotels anordnat talangjakter där alla som vill, med eller utan erfarenhet, får möjlighet att komma på en audition och visa vad de går för under två minuter. Under dessa två minuter får man göra en kort presentation om sig själv och berätta om sina värderingar, meriter och talanger och varför man är rätt person för jobbet. Alla är välkomna! 

Läs mer om Clarions talangjakter

Vill du veta mer?

WeCare är Nordic Choice Hotels samhällsansvarsarbete

Vill du veta mer om vilka andra områden som det satsas stort på inom Nordic Choice Hotels? Klicka på knappen så kommer du tillbaka till startsidan! 

Till startsidan för WeCare
2.566.101.002 21
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.