Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Samhällsansvar

Mindre kött

Vi ska servera mindre rött kött för att främja hälsa, miljö och klimatet.

Mindre kjøtt gir bedre miljøBåde svenska och norska myndigheter rekommenderar att äta mindre rött kött i sina kostråd från 2011. Till rött kött räknas nötkött, svinkött, får och get.

Varför är det bra för miljön att äta mindre rött kött?

  • Den moderna köttindustrin bidrar stort till jordens miljö- och klimatproblem. Köttproduktion står idag för 18 procent av världens utsläpp av växthusgaser. Det är mer än världens samlade transportnäring. 
  • Att äta mindre kött är bland det mest effektiva vi som privatpersoner kan göra för att bidra till mindre utsläpp, enligt FN:s klimatpanel IPCC.

Varför är det bra för hälsan att äta mindre kött?

  • Forskning visar att risken för tjock- och tunntarmscancer ökar om vi äter mer än 500 gram rött kött per vecka och mer än hälften av befolkningen äter mer än så. 
  • Högt intag av rött kött ökar risken för fetma. 
2.170.161.986 21

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Bokningskod måste anges

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK