Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Samhällsansvar

Kemikalier

Vi ska använda färre kemikalier och välja mer av miljövänliga alternativ. Kemikalieanvändningen på våra hotell ska minska med 50 %. Dessutom ska 50 % av de miljöskadliga kemikalierna vara utbytta vid utgången av innevarande år.

Nordic Choice arbetar aktivt med att minimera förbrukningen av kemikalier och särskilt miljöskadliga kemikalier.

Färre kemikalier

Vi jobbar med att minska antalet kemikalier som används på hotellen. Genom att använda färre kemikalier minskar vi risken för att vi använder kemikalier som i framtiden visar sig vara skadliga.

Centralt styrningssystem

Alla kemikalier som används för rengöring rapporteras till centralt håll. Vi för en lista över de kemikalier som används. Den sorteras efter en hälso- och miljöutvärdering: De gröna accepterar vi, de gula bör bytas ut, och de röda ska bytas ut.

Listan uppdateras allt eftersom arbetet med att minska kemikalieanvändningen framskrider.

Stor minskning på ett fåtal år

Mellan 2008 och 2011 minskade vi antalet enskilda kemikalier med 41 %. Användningen av de miljöskadliga kemikalierna sjönk med 31 %. Det här visar att vårt arbete ger resultat, men vi kan fortfarande göra mer.

Kemikalier används till mycket

Kemikalier ingår i rengöring, tekniskt arbete, desinfektion och rening av bassänger och bassängvatten. Många av dessa kemikalier kan vara skadliga för hälsan och miljön. Därför ska vi minska användningen av dem så mycket som möjligt.

 

 

2.311.63.057 28

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Spara
Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK