Gå till huvudsida
Stäng

Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Uppgradera till nyare version Visa inte detta meddelande igen

Samhällsansvar

Lokalt ansvar

Vårt samhällsansvar startar i det egna grannskapet. Det lokala arbetet har gett upphov till fina berättelser, goda resultat och sällsamma möten mellan människor.

 

10 000 som alla gör lite

Med 10 000 engagerade medarbetare kan vi påverka förhållandena runt omkring oss. Det sker i samspel mellan hotellen och ledningen. Hotellen vill vara ansvarsfulla aktörer och goda grannar. Det skapar värde för lokalsamhället, men också stolthet och engagemang hos de anställda; det har blivit en del av kulturen på Nordic Choice. Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite:

Ensam gran söker gåvor till barn

I december genomför Nordic Choice Hotels en gemensam auktion på alla våra 170 hotell i Norge och Sverige. Kampanjen går under namnet Ensam gran söker gåvor till barn. för varje gåva som samlas in ger Nordic Choice Hotels 10 kr till UNICEF:s arbete med att skydda barn från att utsättas för trafficking/människohandel. Märk gåvan med passande ålder och kön på mottagaren och lägg det under julgranen på valfritt hotell inom Nordic Choice.

 

Pressklipp:

 

Quality Hotel 33, Økern

Samler inn gaver til Fattighuset


Nordic Choice hotellene i Trondheim


Ensomme trær søker pakker


Quality og Comfort Hotel Florø


Florøhotella med pakkeaksjon

 

Clarion Collection Hotel Arcticus 


Gaver til barn

 

Quality Hotel Grand Royal

Ensomt juletre søker pakker


Julegavesuksess


Clarion hotel Plaza


500 gaver under treet til Clarion Hotel Plaza 


Clarion Hotel Arlanda


Clarion på Arlanda samlar in julklappar til behövande

Clarion Hotel Bryggen

Samler inn gaver til Bymisjonen

Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell

 Julklappar til behövanda

Quality Spa & Resort Sarpsborg

Julegavedugnad på Grålum

Ensom tre søker gaver

Quality Hotel Tønsberg & Quality Hotel Klubben

Ensomt juletre søker pakker

 Quality Hotel Strand og Comfort Hotel Gjøvik

Innsamlingsaksjon for en bedre julaften

Quality Hotel Edvard Grieg

Samler julegaver til vanskeligstilt ungdom 

Nordic Choice hotell i Stavanger

Nordic Choice hotellene i Stavanger samler inn gaver

Stenungsbaden yacht club

Stenungsbadens hjärta klappar för barnen 

Barn ska fira jul

 

Quality Hotel Alexandra ser till att många barn i Molde får uppleva ett tryggt och glatt julfirande. Tillsammans med Röda korset bjuder hotellet in barnfamiljer från flyktingmottagningen och kriscentret till ett riktigt julfirande med mat, julklappar och lekar. Både ledningsgruppen och de anställda gör en frivillig insats för att det ska bli en händelserik kväll.

En ljus dag bland många mörka

 

Quality Spa & Resort Norefjell är bäst i klassen inom samhällsansvar i Nordic Choice. Hotellet engagerar sig i lokalmiljön på flera sätt. En gång om året arrangerar hotellet tillsammans med Barnas Røde Kors en aktivitetsdag för utsatta ungdomar. En hel dag med positiva upplevelser kan ge tillbaka barnen tron på att ett annat liv är möjligt.

Nya chanser för unga som har det tufft

Quality Hotel Ekoxen i Linköping startade ett samarbete med Unga Kris (Unga Kriminellas Rätt i Samhället). Hotellet vill bidra till att unga som har misslyckats i skolan ska få en ny chans. Ungdomarna coachas och lärs upp av hotellets egna anställda. Hotellet ställer också upp med praktikplatser.

De anställda tar egna initiativ

De anställda med litauisk bakgrund vid Clarion Hotel Bergen Airport har själva startat en insamling av begagnade leksaker och kläder. Transporterna är gratis eftersom litauiska långtradarchaufförer tar med sakerna i sina lastbilar och delar ut dem direkt till de behövande. Det här initiativet har fullt stöd bland alla på hotellet.

Livsglädje för äldre på Quality Airport Hotel Stavanger

 

Tillsammans med stiftelsen ”Livsglädje för äldre” bjuder Quality Airport Hotel Stavanger varje år in de boende på ortens vårdhem på fest med musik och förtäring. Stiftelsen arbetar för att ge vårdbehövande äldre människor glädje i vardagen. Varje år arrangerar hotellet festkvällen. Hotellet står för lokalen, förtäringen och musiken. 150 äldre med ledsagare får träffas och vara i centrum under en kväll.

Mästerkockar lagar åt Kyrkans bymission

 

Clarion Collection Grand Bodø slår varje jul upp portarna för besökarna av ”Kyrkans bymission”. Mästerkockar lagar maten till julbordet. Hotellet har volontärer som serverar och dukar av vid julbordet. Dessa människor, som kanske inte möter så mycket respekt i sin vardag, får därmed en minnesvärd festkväll. Den upplevs också som mycket givande av de anställda.

Nordic Choices huvudkontor bidrar till att mammor och barn på Oslo Krisesenter får ett avbrott i vardagen 

 

Anställda på huvudkontoret i Oslo ville ge mammor och barn ett avbrott i vardagen. Förutom aktivitetskvällar arrangerade de en händelserik minisemester till Qualty Spa & Resort Norefjell. Målet med resan var att ge mammorna och barnen, men även kollegorna på huvudkontoret, fina upplevelser och minnen att ta med sig. Det blev en resa full av intryck. Flera av barnen hade aldrig varit utanför Oslo. Det betydde mycket att få vistas tre dagar i vackra omgivningar, paddla kanot, bestiga klätterväggen, bada i simbassängen, dansa zumba, gå på spa, få avlastning med barnen och överhuvudtaget bara få ett avbrott i vardagen. Det var särskilt bra för mammorna att få se sina barn vara barn, där de tog del av alla bekvämligheter och resurser som QR Norefjell så generöst ställde upp med.

Clarion Collection Hotel Temperance

 

Samarbetar med Frälsningsarmén och samlar varje år in julklappar. Bara i fjol fick de in 740 klappar som de skänkte vidare till utsatta barn i Malmö. Dessutom lagar de soppa varje lördag till frivilligorganisationen "Soppa för värme", som ordnar soppkök för hemlösa. Hotellet har dessutom inlett ett samarbete med kommunen och IRUC (Ideellt Resurs- och Utvecklingscentrum), där syftet är att ge unga i utanförskap goda förebilder och kontakter inom näringslivet.

Julklappar från barn till barn

Clarion Collection Hotel Victoria organiserar Aktion Julklappen. Svenska barn skänker julklappar till jämnåriga i Moldavien, Rumänien, Ukraina och Georgien. De svenska barnen skickar varje år 30 000 julklappar till skolor och barnhem i de här länderna.

Clarion Hotel Gillet stödjer Grottan, ett härbärge för hemlösa

Varje år äter de hotellanställda julbord tillsammans med de boende på Grottan i Uppsala. Hotellet står för mat och dryck och festligheterna tar sin plats på härbärget. Hotellet hade nyligen en auktion där 10 % av intäkterna gick till Grottan.

Liknande aktiviteter har Quality Hotel Tønsberg.

 

År 2007 startade hotellet denna tradition. Tillsammans med Kyrkans bymission, Röda Korset och Frälsningsarmén bjuder hotellet in missbrukare och hemlösa till traditionsenligt julbord med överdådigt dessertbord. De anställda ställer upp som volontärer.

1.920.149.256 24