Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Sweet Dreams: Vårt arbete mot trafficking

Tillsammans med samarbetspartnern UNICEF hjälper vi barn som riskerar att, eller redan har hamnat i människohandel. Här kan du läsa mer om initiativen, genomförda insamlingar och om hur du kan hjälpa till, både hemifrån och när du bor på hotell.

Sedan 2008 jobbar Nordic Choice Hotels tillsammans med UNICEF för att motarbeta människohandeln i världen och för att hjälpa barn som utsatts för det. Vi kallar arbetet för Sweet Dreams, eftersom målet är att alla barn ska kunna njuta av en trygg sömn, oavsett var de befinner sig eller vad de varit med om.

Sov hos oss – hjälp andra att sova gott 

Genom åren har initiativen sett lite olika ut, men målet har varit detsamma ända sedan 2008. Tillsammans med våra gäster ska vi se till att barn utsatta för människohandel får trygga nätter. Alla hotellgäster kan bidra genom att komma och bo på våra hotell i hela Norden och Baltikum. Budskapet är lika enkelt som det är viktigt, Your SWEET DREAMS make children dream sweet.

Barnen i centrum

Barn och deras rättigheter har alltid legat oss varmt om hjärtat och när vi frågade alla medarbetare vad de tyckte att vi skulle fokusera våra insatser på blev valet enkelt: 
– Svaret vi fick från våra anställda var kristallklart: Vi ska hjälpa UNICEF i kampen mot människohandel av barn, berättar Hedda Skaug, Nordic Choice Hotels ansvariga för samarbetet med UNICEF. 

Sweet Dreams i korthet
  • Sweet Dreams hjälper barn i Kambodja som är eller har varit utsatta för människohandel. Genom projektet får barnen en säng att sova i, ett omhändertagande och möjlighet att gå i skolan.
  • 2012 röstade mer än 3000 av Nordic Choice Hotels anställda för att vårt välgörenhetsprojekt skulle vara att hjälpa UNICEF i kampen mot människohandel.
  • I dag är människohandel världens näst största kriminella verksamhet. Det påverkar mer än 1,2 miljoner barn runt om i världen, varje år.
  • Genom UNICEF:s olika aktiviteter bidrar vi tillsammans till ett viktigt ekonomiskt stöd så att flera barn kan få hjälp.
Läs mindre
Sweet Dreams Stay slog månadsrekord

1 miljon kronor till UNICEF på 1 månad!

September 2018 slog vi alla rekord - hela 1 miljon kronor samlades in till UNICEF Sweet Dreams Stay. Detta är tack vare våra gäster, som valt bort rumsstädning när de har bott mer än 1 natt hos oss. Tusen tack!

Läs mer om rekordet
Satsningen blev en succé

Sweet Dreams Stay har redan dragit in 12 miljoner NOK

Hurra! Den 1 juni 2019 hade hela 12 miljoner NOK samlats in och donerats till UNICEF genom projektet Sweet Dreams Stay! 12 miljoner NOK = hela 300 000 trygga nätterUNICEF:s skyddscenter för utsatta barn i Kambodja.

På centren får barnen trygghet, omtanke och skolgång och riskerar inte att hamna i människohandel eller barnarbete.

Pengarna som samlats in är resultatet av att många gäster valt bort rumsstädning när de bott mer än en natt och då istället varit med och donerat 10 NOK, pengar som vi sedan matchat och donerat till UNICEF. Insamlingen består också av bidrag från Nordic Choice Hotels och pengar som samlades in när vi hösten 2017 hade en uppskattad tecknings-insamling där barn fick donera teckningar. Varje teckning blev 10 NOK till UNICEF. Gäster och besökare har också hjälpt till genom att köpa handgjorda Sweet Dreams-armband på våra hotell (se nedan).

Tack och fortsätt att hjälpa till!

Sweet Dreams Stay

Avstå från städning – hjälp utsatta barn

I september 2017 lanserades Sweet Dreams Stay, en satsning för att hjälpa utsatta barn och ge större möjlighet för alla hotellgäster att engagera sig och hjälpa till på ett enkelt sätt.

Idén är enkel men kraftfull. Avstå från rumsstädningen en natt så skänker vi pengar till UNICEF. Målet var att ge minst 400 000 trygga nätter till barn. Sweet Dreams Stay har blivit en jättesuccé - resultatet kan du läsa mer om via länken nedan.

Mer om Sweet Dreams Stay
Sweet Dreams are made of paper

Köp ett Sweet Dreams-armband och stötta UNICEF

alla våra hotell säljer vi armband för att stötta utsatta kvinnor och deras familjer. De kostar 89 kronor och av den summan går 67 kronor oavkortat till UNICEF:s viktiga arbete.

När man kan försörja sig och sin familj är risken mindre att behöva sätta sina barns trygghet på spel. Därför hjälper vi kvinnor i fattigdom till ett avlönat arbete. På UNICEF:s center i Kambodja får kvinnorna utbildning och försörjning och där skapar de vackra armband av återvunnet papper.

Läs mer om armbanden och kvinnorna
Kickstart av Sweet Dreams Stay

Barns teckningar drog in supersumma till UNICEF

I samband med lanseringen av Sweet Dreams Stay ordnades en unik insamling för att få ännu fler donationer till UNICEF.

Under lanseringsveckan var våra hotell ännu trevligare än vanligt. De fylldes nämligen med barn i alla åldrar som ritade så många teckningar de bara orkade. Varje teckning som skänkes till hotellen gav 10 NOK till UNICEF. Resultatet blev en succé då fler än 14 000 teckningar skänktes! Vi valde att dubbla beloppet och donerade hela 280 000 NOK till UNICEF.

Se den starka filmen om trafficking

Tänk om det vore ditt barn? Se filmen som belyser varför vi engagerar oss så mycket i barns rättigheter.

Det är en tanke man aldrig vill tänka, men ändå finns den där. Tänk om det var mitt barn som drabbades av människohandel?

Tänk om mitt barn tvingades växa upp i fattigdom och otrygghet. Bli sexuellt utnyttjat. Tänk om jag som förälder inte kunde ta hand om mitt barn så som jag allra helst önskar göra. Ibland är det bra att påminna sig om hur lyckligt lottad man är. Och att tänka på hur man kan hjälpa andra som inte haft samma tur.

Se den starka filmen här: 

#PulsforUNICEF

Ett träningspass = 15 kr till UNICEF

Under fyra veckor varje år anordnas #pulsforunicef på Nordic Choice Hotels. Då har alla medarbetare chans till ett mer hälsosamt liv och för varje träningspass som registreras skänks 15 kronor till UNICEF. Det räcker till en hel dag med mat, omsorg och skolgång för ett barn på UNICEF:s dagcenter. Tävlingen blir populärare för varje år och allt fler anställda i hela Norden och Baltikum svettas ordentligt för att samla in så mycket pengar som möjligt. 

Tack vare medarbetarnas engagemang har vi hittills samlat in över 3,28 miljoner NOK till UNICEF! 

  • 2016 deltog över 4000 medarbetare och 880 000 NOK skänkes. 
  • 2017 tränade ännu fler och vi donerade 1 miljon NOK. 
  • 2018 deltog 4100 medarbetare, vilket resulterade i att 1,4 miljoner NOK donerades till UNICEF.

Så jobbar hotellen i praktiken

Som gäst på våra hotell vill vi att du ska kunna engagera dig och enkelt se hur vi jobbar med WeCare. Här kan du se exempel på hur vi jobbar med Sweet Deams.

Hon gör Arlanda till en säkrare plats

Tack vare Pernilla Johansson, vd på Clarion Hotel Arlanda Airport, har fler fått upp ögonen för hur man motverkar trafficking. Hennes samarbete med polisen och Swedavia gör Arlanda till ännu en säkrare flygplats. Pernilla åker också runt och föreläser, utbildar personal på andra hotell och sprider kunskap. För sitt viktiga arbete för att skydda utsatta människor prisades Pernilla nyligen med Elise Lindqvist-priset.
- Hotellen i Sverige har blivit en ofrivillig arena för vår tids slavhandel, och det är viktigt att vi tar vårt ansvar, säger Pernilla Johansson.

Läs pressmeddelandet

Hotell bjöd in till pyjamasparty

För att uppmärksamma Sweet Dreams Stay bjöd många av våra hotell in grannskapet till pyjamasparty. Till Clarion Hotel Amaranten kom 120 pyjamasklädda stockholmare och njöt av frukostbuffén den 5 september 2017. Det är Stockholms hittills största pyjamasparty. I bildspelet kan du se bilder från olika upptåg runt om i landet.

Vill du veta mer?

WeCare är Nordic Choice Hotels samhällsansvarsarbete

Vill du veta mer om vilka andra områden som det satsas stort på inom Nordic Choice Hotels? Klicka på knappen så kommer du tillbaka till startsidan! 

Till startsidan för WeCare
2.564.408.002 21
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskoden är tillagd

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.