Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Samhällsansvar

Vårt lokala samhällsansvar

Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite. Här nedan kan du se exempel på vad vi gör lokalt och centralt på Nordic Choice Hotels för att göra världen lite bättre.

Med 13 000 engagerade medarbetare kan vi påverka förhållandena runt omkring oss. Hotellen vill vara ansvarsfulla aktörer och goda grannar. Det skapar värde för lokalsamhället, men också stolthet och engagemang hos de anställda; det har blivit en del av kulturen på Nordic Choice Hotels. 

 

Ensamma granen söker julklappar till utsatta barn och ungdomar

 

 

De senaste tre åren har vi, våra gäster och lokala krafter, samlat in hela 136 076 julklappar till utsatta barn och ungdomar i hotellens egna närområden. Vi gör samma sak i år igen och du är också hjärtligt välkommen att delta. Köp en julklapp, märk den med kön och ålder och lägg den under julgranen på något av våra hotell. För varje julklapp som samlas in ger vi 10:-  till UNICEF och vårt projektet Free to Grow som ska ge skydd och skolgång åt barn utsatta för människohandel.

 

Barn ska fira jul

 

Quality Hotel Alexandra ser till att många barn i Molde får uppleva ett tryggt och glatt julfirande. Tillsammans med Röda korset bjuder hotellet in barnfamiljer från flyktingmottagningen och kriscentret till ett riktigt julfirande med mat, julklappar och lekar. Både ledningsgruppen och de anställda gör en frivillig insats för att det ska bli en händelserik kväll.

 

En ljus dag bland många mörka

 

Quality Spa & Resort Norefjell är bäst i klassen inom samhällsansvar i Nordic Choice Hotels. Hotellet engagerar sig i lokalmiljön på flera sätt. En gång om året arrangerar hotellet tillsammans med Barnas Røde Kors en aktivitetsdag för utsatta ungdomar. En hel dag med positiva upplevelser kan ge tillbaka barnen tron på att ett annat liv är möjligt.

 

Nya chanser för unga som har det tufft

Quality Hotel Ekoxen i Linköping startade ett samarbete med Unga Kris (Unga Kriminellas Rätt i Samhället). Hotellet vill bidra till att unga som har misslyckats i skolan ska få en ny chans. Ungdomarna coachas och lärs upp av hotellets egna anställda. Hotellet ställer också upp med praktikplatser.

 

De anställda tar egna initiativ

De anställda med litauisk bakgrund vid Clarion Hotel Bergen Airport har själva startat en insamling av begagnade leksaker och kläder. Transporterna är gratis eftersom litauiska långtradarchaufförer tar med sakerna i sina lastbilar och delar ut dem direkt till de behövande. Det här initiativet har fullt stöd bland alla på hotellet.

 

Livsglädje för äldre på Quality Airport Hotel Stavanger

 

Tillsammans med stiftelsen ”Livsglädje för äldre” bjuder Quality Airport Hotel Stavanger varje år in de boende på ortens vårdhem på fest med musik och förtäring. Stiftelsen arbetar för att ge vårdbehövande äldre människor glädje i vardagen. Varje år arrangerar hotellet festkvällen. Hotellet står för lokalen, förtäringen och musiken. 150 äldre med ledsagare får träffas och vara i centrum under en kväll.

 

Mästerkockar lagar åt Kyrkans bymission

 

Clarion Collection Grand Bodø slår varje jul upp portarna för besökarna av ”Kyrkans bymission”. Mästerkockar lagar maten till julbordet. Hotellet har volontärer som serverar och dukar av vid julbordet. Dessa människor, som kanske inte möter så mycket respekt i sin vardag, får därmed en minnesvärd festkväll. Den upplevs också som mycket givande av de anställda. 

Nordic Choices Hotels huvudkontor bidrar till att mammor och barn på Oslo Krisesenter får ett avbrott i vardagen 

 

Anställda på huvudkontoret i Oslo ville ge mammor och barn ett avbrott i vardagen. Förutom aktivitetskvällar arrangerade de en händelserik minisemester till Quality Spa & Resort Norefjell. Målet med resan var att ge mammorna och barnen, men även kollegorna på huvudkontoret, fina upplevelser och minnen att ta med sig. Det blev en resa full av intryck. Flera av barnen hade aldrig varit utanför Oslo. Det betydde mycket att få vistas tre dagar i vackra omgivningar, paddla kanot, bestiga klätterväggen, bada i simbassängen, dansa zumba, gå på spa, få avlastning med barnen och överhuvudtaget bara få ett avbrott i vardagen. Det var särskilt bra för mammorna att få se sina barn vara barn, där de tog del av alla bekvämligheter och resurser som Quality Spa & Resort Norefjell så generöst ställde upp med.

 

Clarion Collection Hotel Temperances samarbete med Frälsningsbyrån

 

Clarion Collection Hotel Temperance samarbetar med Frälsningsarmén och samlar varje år in julklappar. Bara i fjol fick de in 740 klappar som de skänkte vidare till utsatta barn i Malmö. Dessutom lagar de soppa varje lördag till frivilligorganisationen "Soppa för värme", som ordnar soppkök för hemlösa. Hotellet har dessutom inlett ett samarbete med kommunen och IRUC (Ideellt Resurs- och Utvecklingscentrum), där syftet är att ge unga i utanförskap goda förebilder och kontakter inom näringslivet.

 

Julklappar från barn till barn

Clarion Collection Hotel Victoria organiserar Aktion Julklappen. Svenska barn skänker julklappar till jämnåriga i Moldavien, Rumänien, Ukraina och Georgien. De svenska barnen skickar varje år 30 000 julklappar till skolor och barnhem i de här länderna.

 

Clarion Hotel Gillet stödjer Grottan, ett härbärge för hemlösa

Varje år äter Clarion Hotel Gillets medarbetare julbord tillsammans med de boende på Grottan i Uppsala. Hotellet står för mat och dryck och festligheterna tar sin plats på härbärget. Hotellet hade nyligen en auktion där 10 % av intäkterna gick till Grottan.

 

Liknande aktiviteter har Quality Hotel Tønsberg

 

År 2007 startade hotellet denna tradition. Tillsammans med Kyrkans bymission, Röda Korset och Frälsningsarmén bjuder hotellet in missbrukare och hemlösa till traditionsenligt julbord med överdådigt dessertbord. Quality Hotel Tønsbergs anställda ställer upp som volontärer.

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

2.566.101.002 28
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.