Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Samhällsansvar

UNICEF

UNICEF och Nordic Choice Hotels har samarbetat sedan 2008. Det första projektet, Water for life, gav rent dricksvatten till ett stort antal fattiga familjer. Genom vårt nya projekt, Free to grow, ska vi bidra till att barn får en tryggare uppväxt.


Genom Free to grow ska vi bidra till att barn får en barndom fri från våld, övergrepp, misshandel och utnyttjande

Ett av FN:s millenniemål är att alla barn ska få växa upp i trygghet. Det målet ställer vi oss bakom. Med Free to grow bidrar vi till att göra livet lite bättre för barn.

UNICEF uppskattar att 132 miljoner barn är barnarbetare, att 1,2 miljoner barn utsätts för trafficking varje år, och att miljontals barnsoldater och gatubarn går miste om sin barndom.

Så ser bakgrunden ut för vårt nya projekt. Free to grow handlar om att ge barn en god barndom fri från våld, övergrepp, misshandel och utnyttjande. Medarbetarna på Nordic Choice Hotels har själva röstat fram detta initiativ.

UNICEF hjälper barn och unga i 150 länder till ett bättre liv. Vi ansluter oss till de värderingar som UNICEF arbetar för. Och de goda resultaten som vi gemensamt har uppnått gör oss tryggt förvissade om att vi har funnit rätt samarbetspartner.

Varje minut räknas

Varje höst är vi aktiva för ett gott ändamål.

Fysisk aktivitet ger överskott i vardagen! Hälsovårdsmyndigheterna rekommenderar oss att vara fysiskt aktiva, minst 30 minuter om dagen. Varje höst sätter vi ett extra fokus på fysisk hälsa. För varje halvtimme som en medarbetare ser till att öka pulsen, skänker vi 15:- till UNICEF. 2014 resulterade detta i att vi tack vare 3 520 aktiva medarbetare kunde skänka 659 143:- till UNICEF och 2234 barn utsatta för människohandel får möjlighet att gå i skola

50 for Life - Hjälpaktion för Filippinerna

 

Den 8 november träffade Hayan – den kraftigaste tyfon som någonsin träffat land – Filippinerna. Den efterlämnade en enorm ödeläggelse och tragiska människoöden. Över 4 miljoner barn är direkt berörda. Som alltid i katastrofer är det de fattiga och barnen som drabbas hårdast. Behovet av katastrofinsatser är enormt.

Med ”50 for Life” kan du vara med och hjälpa till. Lägg till 50 kronor på hotellnotan vid utcheckning, så matchar Nordic Choice Hotels ditt bidrag med samma belopp. Pengarna går direkt till UNICEF och deras arbete för att rädda barn. Deras bidrag omsätts till hjälp så snabbt det bara går.

Water for life

 

Mellan 2008 och 2010 hade vi ett fruktbart samarbete med UNICEF. Genom projektet Water for life bidrog vi till vattenprojekt i fattiga länder. Samtidigt kom våra anställda i bättre form. Alla medarbetarna fick mäta sin fysiska aktivitet och därmed bidra till vår insats i projektet. Att hela koncernen deltog var helt centralt i detta viktiga arbete.

Exempel på vad vi uppnådde med Water for life

2008: Malawi

8 skolor fick nya brunnar med handpump och nya latriner för pojkar och flickor

Ökad kunskap om rent vatten, handhygien och sanitära förhållanden i skolor och i lokalsamhället

2009: Nepal

75 skolor fick egna toaletter för pojkar och flickor

7 000 familjer fick tillfredsställande toalettfaciliteter

Barn fick ökad kunskap om rent vatten, sanitära förhållanden och hygien i skolan, i familjen och i lokalsamhället

Förbättrade sanitära förhållanden och ökad kunskap om personlig hygien bland 15 000 elever i 75 skolor, samt 40 000 människor i lokalsamhällena runt skolorna.

2010: Madagaskar

Byggde anordningar för rent vatten, sanitära förhållanden och hygien till 1 680 skolbarn i två distrikt

Undervisade 40 lärare i programmet WASH

Byggde vattenpunkter och ekologiska latriner

Lärde upp elever i 14 skolor i handhygien

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

2.566.101.002 23
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.