Sol, hav, spa, god mat och dryck. Gym, träningspass och volleyboll. Låter det lockande? Välkommen till Stenungsbaden, beläget på Sveriges västkust i den mysiga orten Stenungsund i Bohuslän, 5 mil norr om Göteborg. Läs mer om Stenungsbaden och vad de har att erbjuda dig som vill spendera en optimal spaweekend på bästkusten.

4 prestigefulla pris under bara 2 år!

Ja det är sant, det rullar in priser för Stenungsbaden och Bluewater Sports & Health Club. Under upplagan av den internationellt kända tävlingen 2018 World Luxury Spa Awards vann de tre olika priser. Närmre bestämt: ”Best Luxury Business Hotel Spa” i Europa, ”Best Luxury Resort Spa” och ”Best Luxury Spa Retreat” i Sverige. Stort grattis!

Sveriges bästa spahotell 2017

År 2017 vann hotellet och hotellets spa Bluewater Sports & Health Club “Best Hotel Spa 2017” i tävlingen World Luxury Spa Awards, som det året hölls på JW Marriot Hanoi i Vietnam. Konkurrensen var stor och priset anses vara ett av de mest prestigefulla ett spahotell kan få. 

Hotellets prisade spa

På hotells spa hittar du två varma källor, en inomhus och en utomhus. En utomhusjacuzzi, en wellnesspool, ett stort bastulandskap och en bastuflotte ute på havet. Det finns även många mysiga loungeområden runt om i spat där du kan ligga och ta det lugnt, kanske läsa en bok eller dricka något gott. 

Foto: Erik Olsson

Nyrenoverade rum

Hotellet har rum som är inspirerade av hotellets omgivning: hav, segelbåtar, yachts och natur. Dessutom är hotellets Deluxe rum nyligen renoverade och ett av resultaten kan ni se nedan. Ser inte helt fel ut va?

Beach Volleyboll och andra aktiviteter

Blir du rastlös av att slappa på spa? Då har du hamnat rätt. På Stenungsbaden hittar du ett fullt utrustat gym, ett flertal olika träningspass som hålls både inomhus och utomhus, samt en hinderbana för de allra mest uthålliga och modiga. På sommarhalvåret anordnas det också många olika aktiviteter, till exempel Beach Volleyboll-turnering och olika vattensporter.

Mat med inspiration från havet

För en optimal spaweekend krävs det såklart god mat och dryck. På Stenungsbaden hittar du garanterat detta. Ekologisk stor frukostbuffé varje morgon, lunchbuffé med fritt val av kött, fisk eller vegetariskt, Afternoon Tea på fredagar och middagsservering varje kväll med rätter där fisk och skaldjur står i centrum. Färska och närproducerade råvaror är en självklarhet, här köps det musslor från Orust, ostron från Ljungskile, bagaren ligger runt hörnet och örter och grönsaker köps från Austad som bara ligger några kilometer bort. Under sommaren har hotellets bryggrestaurang Kookaburra även öppet. Förutom god mat, lovas även god dryck. Rom är bara en av hotellets specialiteter. En romprovning på 2h, där du får lära dig allt från rommens historia till dess olika smaker, går att boka för upp till 60 personer. Hotellet har även en stor vinkällare som byggdes på 1890-talet, här förvaras viner från hela världen.

 

Du behöver alltså inte åka långt för att få en äkta semesterkänsla. Gör din Sverigesemester komplett med ett besök på Stenungsbaden! Läs mer om sommar på Stenungsbaden här.


Vill du få mer spa-inspiration? 

Läs vår artikeln om Nordens 10 bästa spahotell…

…eller om Stockholmsfavoriten Yasuragi.