PrisgarantiMedlemsrabatt 5-15%
Nordic Choice ClubMina bokningarKundservice
Hotell & destinationerMöten & konferenser
Mat & dryck

Vid Vätterns strand – vi tipsar om 7 ljuvliga restauranger i Jönköping

Längs Vätterns södra strand ligger vackra Jönköping – Sveriges nionde största tätort. Staden har en blandning av stadspuls, strandliv och natursköna upplevelser. Med ett stort kulturutbud har både staden och dess omgivning som Gränna och Visingsö mycket att erbjuda – här kan du se såväl fantastiska slott som gå på ishockey eller äta riktigt god mat. Här tipsar vi om 7 restauranger i Jönköping!

NOR
NÒR är ett modernt brasseri i det historiska tändsticksområdet.

Jönköping grundades förmodligen redan under Magnus Ladulås tid på 1200-talet. Idag är staden mest känd för att kunna variera en citykärna som bubblar av liv med strandliv och stillhet – allt med en fantastisk utsikt över Vättern. Jönköping är också hem för ett av Sveriges bästa ishockeylag HV71 och ELMIA-mässan. Det gastronomiska intresset för mat i Jönköping har växt stadigt och gjort att staden idag är hem för flera härliga delikatessbutiker, kaféer och restauranger.

1. NÒR – modernt brasseri i stadens historiska tändsticksområde

Ett nytt landmärke öppnades nyligen i Jönköping! Vilket då undrar du? Jo vi pratar så klart om det 60 meter långa och 17 våningar höga hotellet Quality Hotel™ Match. Här hittar du inte bara magiska hotellrum med milsvid utsikt över Vättern utan även restaurang NÒR - ett modernt brasseri där klassiska rätter från Norden möter spännande influenser från centraleuropa. Här kan du njuta av en god lunch, en lyxig à la carte, eller bara beställa något gott att dricka i baren och spela en runda shuffleboard.

Uppdukade bord på Restaurang NÒR i Jönköping

2. Anna Gretas – stans mysigaste krog

På Kapellgatan 19, mitt i stadens centrum, ligger den mysiga och populära krogen Anna Gretas. På restaurangen serveras under kvällstid smakfull tapas och goda viner i en härlig och avslappnad miljö. På ett prestigelöst sätt serverar Anna Gretas god och välkryddad mat med ett enkelt koncept. Kombinera din mat med någon av de goda drycker som står på menyn och få en helhetsupplevelse utöver det vanliga. I närheten bor du riktigt bra på Clarion Collection® Hotel Victoria eller Comfort Hotel® Jönköping – mitt i stadens hjärta och med nöjesutbudet runt hörnet.

vegan-pizza-serving

3. Pizzeria Milano – veganska pizzor och riktigt god kebab

Söker du efter ett billigt och gott matalternativ bör du rikta blicken mot Pizzeria Milano på Norrahammarsvägen – precis vid Skogskyrkogården. Menyn består av såväl vanliga pizzor som omtyckt kebab, men också av veganska pizzor. Ett bra alternativ för dig som söker efter något mättande, snabbt och gott – utan att tömma plånboken. Med en varierad meny lämpar sig Pizzeria Milano för hela familjen – oavsett ålder och tidigare favoritpizza.

tapas-serving-table

4. El Gordo – genuin tapas och stämningsfull atmosfär

Precis vid Munksjön i stadens centrum ligger smakrika El Gordo. Restaurangen startades efter flera studiebesök i Spanien där grundarna samlat erfarenhet och kunskap. På så sätt erbjuder man nu genuina spanska tapas i kombination med lokala råvaror och ingredienser. Krogens inredning är signerad Emily Hedenstedt och ger en avslappnad och stämningsfull atmosfär.

pasta-alfredo-chicken.stock

5. N.E.O. – prisbelönt restaurang med sjöutsikt

Vid Munksjöns kant ligger flera riktigt bra restauranger. En av dessa är White Guide-nominerade N.E.O. som erbjuder god mat och trivsam stämning alla veckans dagar. Den spännande menyn i kombination med den oslagbara uteserveringen med utsikt över Munksjön lockar till många gäster och stor njutning. Från restaurangen har du nära till något av våra fyra hotell i staden – som både ligger centralt, har personlig service och moderna rum.

vox-food-bobo.jpg

6. Vox Restaurant – en smakresa genom Asien

Vox Hotel ligger på bästa läge i centrala Jönköping. På hotellet kan du bo, äta, träna, jobba eller mingla i en kreativ och modern miljö – oavsett om du är på hotellet med familjen eller ensam. Hotellets restaurang, Vox Restaurant, tar med dig och dina smaklökar på en upptäcktsresa genom Asiens olika matkulturer. En modern fusion mellan det asiatiska och det svenska köket ger spännande och innovativa smaker. Restaurangen är öppen från tidig morgon till sen kväll med frukost, lunch, fika och à la carte. Dessutom finns en härlig bar med ett stort utbud av drycker och cocktails.

cooked-halibut-served-on-vegetables

7. Sjön – matupplevelse av högsta klass

Med prisbelönta kockar och med Vättern som sin närmsta granne är Sjön en matupplevelse av högsta klass. I en stilren och inbjudande miljö har restaurangen plats för cirka 100 matgäster inomhus och lika många på den härliga terrassen under sommartid. Menyn är säsongsbaserad och utnyttjar de fina råvaror som erbjuds. Till sommaren arbetar man exempelvis med sparris, ramslök, nässlor, skaldjur och lamm. Restaurangen blandar stilar, smaker och inspiration från hela världen och fokuserar på genuint bra råvaror och riktig matlagning.


Sugen på en matresa till Jönköping? Kolla in våra hotell i staden!

Taggar

Du kanske också gillar

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.