Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Hållbarhet i alla led - för miljön

Föroreningar, klimatgasutsläpp och slöseri med naturresurser är stora hot mot jorden. Vi vill vara en föregångare och visa att klimatpåverkan kan minskas, även med stor hotelldrift. Därför är alla våra hotell ISO 14001-certifierade.

Plast

Slut på onödiga plastprodukter

För varje minut som går hamnar 15 ton plast i havet. Vi kan inte gör allt, men vi kan alltid göra något. Så tillsammans med Hurtigruten och WWF deltar vi i Plaststafetten. Under 2019 blev alla våra hotell helt fria från onödiga plastprodukter.

Läs om Plaststafetten
Energi

Alla hotell som kan ska drivas av förnybar energi!

Olja, kol och naturgas står för 75% av världens energiförbrukning. Det orsakar stora klimatutsläpp. Därför har vi två målsättningar: att så många hotell som möjligt ska drivas med förnybar energi och att minska energiförbrukningen på hotellen till 190 KWh/m2/år år 2021.

Sedan 2007 har vi köpt ”förnybar-garantier” från Ishavskraft i Norge. Där det varit möjligt har vi skiftat till förnybara energikällor. Flera hotell har investerat i jordvärme och solenergi och 2016 installerade Yasuragi och Quality Hotel Friends solcellspaneler på sina tak. Under 2016 har glöd- och halogenlampor bytts mot energisnåla LED-lampor. Samma år utbildades en medarbetare till certifierad energikartläggare.

Läs om Quality Hotel Friends miljöarbete
Kemikalier

Färre farliga kemikalier till 2021

Alla kemikalier som vi använder är klassificerade i rött, gult och grönt, beroende på hur de påverkar människor, djur och miljö. Hotellen jobbar ständigt på att minska användningen av de farliga röda och gula kemikalierna. Samtidigt tar vi tillsammans med leverantörer fram allt fler miljövänliga produkter och metoder. Målet är att minska förbrukningen till 12 gram per gästdygn till år 2021.

För att nå målet ser vi över den dagliga användningen av kemikalier på alla hotell. I Skandinavien har flera hotell infört ultrarent vatten och ozonvatten i stället för kemiska rengöringsmedel. Det ger en säkrare arbetsvardag och en renare miljö och fungerar så bra att vi vill implementera detta på alla våra hotell! 

På bilden: Housekeeping på Quality Hotel Friends i Solna

Vatten

Ny teknik minskar vattenförbrukningen

För en stor del av världens befolkning är rent vatten en önskedröm. I Norden har vi inte samma problem, färskvatten finns det gott om, men vi vill ändå engagera oss i jordens viktigaste resurs.

Till år 2021 är målet att minska vattenförbrukningen till 180 liter per gästdygn. Det gör vi för att reducera behovet av energi till uppvärmning och för att minska användningen av kemikalier till vattenrening.

För att nå målet byter vi till vattenbesparande duschar och kranar på hotellen, och uppmanar alla gäster att använda hotellhanddukarna mer än en dag. Dessutom jobbar hotellen med att se över rutiner för vattenanvändning på sina olika avdelningar.

Vill du veta mer?

WeCare är Nordic Choice Hotels samhällsansvarsarbete

Vill du veta mer om vilka andra områden som det satsas stort på inom Nordic Choice Hotels? Klicka på knappen så kommer du tillbaka till startsidan! 

Till startsidan för WeCare
2.564.413.004 21
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskoden är tillagd

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.