PrisgarantiMedlemsrabatt 5-15%
Nordic Choice ClubMina bokningarKundservice
Hotell & destinationerMöten & konferenser
Nära hjärtat

Nordic Choice Hotels samarbetar för att trygga kvinnor och barn från våld

Coronapandemin slår hårt mot många i vårt samhälle, och tyvärr extra hårt mot kvinnor och barn. Runt om i världen och i Sverige vittnar kvinnorättsorganisationer om att våld i hemmen ökar. Därför har en ny stiftelse startats, Her House Foundation. Läs mer om hur utsatta kvinnor och barn kan få hjälp med akutboenden när utsattheten ökar.

Her House Foundation

Just nu ökar kvinnomisshandeln kraftigt. Detta på grund av coronaviruset som gör att vi tillbringar mer tid än någonsin i hemmet. Kvinnorättsorganisationer förutspår en tuff framtid med stor ökning av kvinnor som söker akutboende. De befarar att ökningen kommer vara så stor att deras egna boenden inte räcker till. För att stötta det viktiga arbetet har Nordic Choice Hotels i Sverige inlett ett samarbete med den nystartade stiftelsen Her House Foundation. Våra hotell kommer att stå öppna för att ta emot utsatta kvinnor som behöver ett tillfälligt boende.

Coronaviruset har lett till en oro att resa och mötas vilket innebär att vi nu har kapacitet att bidra med boenden för kvinnor och barn. Det handlar om att i väntan på ett långsiktigt boende kunna tillbringa en natt eller två i den trygghet som ett dygnet-runt öppet hotell ger,, säger Christian Lundén, Director of Projects på Nordic Choice Hotels.

Her House Foundation

Samarbetet mellan Nordic Choice Hotels och initiativet Her House Foundation ska främja kvinnors och barns välmående i samhället. Men vi behöver fler som hjälper till. Därför har det även startats en kampanj vid namn #herchoice för att få fler aktörer att hjälpa till, både med pengar och med kunskap.

I veckan kommer fler insamlingsinitiativ att starta, både digitala och fysiska. Vi kommer att uppdatera vår hemsida och våra sociala medier i takt med att nya initiativ tillkommer, så att även du kan hjälpa till. Målet med detta projekt är att skapa en trygg vardag för kvinnor och barn under lång tid framöver. En tid som sträcker sig längre än coronapandemin.

För mer information kontakta:

Christian Lundén, Director of Projects Nordic Choice Hotels, +46 70 666 82 92

Lovisa Löwenborg, Intiativtagare Her House Foundation, +46 73 733 91 91

Senaste artiklarna

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.