MenyStäng
Nytt, smart & snyggt

Förmånerna med GOLD-medlemskap

Publicerad 26 juli 2017

Vet du om att du som GOLD-medlem slipper betala för sen utcheckning och uppgradering av rum? Här berättar vi om alla förmåner som följer med ett GOLD-medlemskap i Nordic Choice Club.

Bättre upplevelser och mer för pengarna

Reser du mycket och har många medlemskap hos olika flyg- och hotellsällskap? Eller går det för lång tid mellan varje gång du checkar in? I båda fall kan det vara lätt att glömma vilka förmåner som hör till vilket medlemskap. GOLD-medlemskap i Nordic Choice Club ger dig många och bra förmåner som kan göra plånboken tyngre och hotellvistelsen ännu bättre.

Royal CaribbeanFoto: Royal Caribbean

Bokningen som lönar sig

GOLD-medlemmar får alla förmåner som ingår i BLUE– och SILVER-medlemskap, plus ett gäng fler. Det första som är värt att lägga märke till är förmånerna som handlar om pris och bonuspoäng vid bokning.

Det enklaste och smartaste är att boka på choice.se eller i vår app, oavsett om du är medlem eller ej. Priset du finner här är alltid bäst eftersom att vi garanterar lägsta pris på alla våra 190 hotell. När du bokar i våra kanaler får du även klubbpris, som är 5% rabatt på ordinarie rumspris. GOLD-medlemmar får dessutom 10% extra bonuspoäng vid bokning på choice.se eller i vår app. För övrigt ger vi dig 20% extra bonuspoäng per vistelse – enbart för dig som är GOLD-medlem. Glöm inte att din totala poängsumma räknas: Når du 500 000 bonuspoäng får du behålla GOLD-medlemskapet livet ut!

Sent ute med bokningen? Som GOLD-medlem kan du ringa Kundservice senast 48 timmar innan ankomst. Då är du garanterad ett rum på destinationen du ska till.

GOLD-medlemmarnas favoritförmåner

När det gäller själva hotellvistelsen är det tre särskilt trevliga och kostnadsfria förmåner som GOLD-medlemmar tycker om att nyttja. Om hotellet har kapacitet får du checka in tidigare än vanligt, alltså innan kl. 15. Du kan även få checka ut senare än vanligt. Vanlig tid för utcheckning är kl.12, men har du tid och lust kan du få stanna kvar på rummet långt efter det. Enda fram till kl.18 faktiskt. Glöm bara inte att säga till i förväg så att hotellet har möjlighet att uppfylla dina önskningar.

Inte minst kan GOLD-medlemmar få uppgradering av rummet, gratis. Större rum, finare utsikt eller fler faciliteter är ju aldrig fel? Zana jobbar som Kundkoordinator på Kundservice i Sverige, hon pratar dagligen med gäster och medlemmar. – GOLD-medlemmar tycker det är härligt med gratis uppgraderingsmöjligheter när de bokar hotellrum, berättar hon. Uppgradering till bästa tillgängliga rum får du alltså utan att betala någonting extra, förutsatt att det finns lediga när du checkar in.

Zana på KundserviceZana upplever att GOLD-medlemmar värdesätter gratis uppgradering av sina rum.

Tjäna på att äta i hotellrestaurangen

De flesta av hotellen i Nordic Choice Hotels har väldigt bra restauranger som i sig själva är värda ett besök. Och om du bor på ett av hotellen med en restaurang så lönar det sig även att välja just denna när kvällens middag ska avnjutas. I Sverige och Finland får du nämligen restaurangkuponger när du bor på Clarion Hotel®, Quality Hotel™ eller ett fristående hotell. I Norge och Danmark tjänar du istället ett bonuspoäng per krona du betalar i hotellrestaurangen. Skriv upp notan på rummet och betala vid utcheckning så registreras dina poäng!

På Clarion Hotel®, Quality Hotel™ eller ett fristående hotell i Sverige och Finland får medlemmar restaurangkuponger.

De trevliga, små detaljerna

När det kommer till snacks och alkoholhaltiga drycker är det bara att köpa det du är sugen på, antingen från minibaren, om hotellrummet har en sådan, eller från receptionen eller lobbybaren. Vill du ha en flaska vatten eller en läsk behöver du däremot inte betala. Som GOLD-medlem får du en flaska gratis per natt.

Få högsta medlemsnivå hos Hertz

Zana på Kundservice ser ytterligare en förmån som GOLD-medlemmar ofta använder sig av. – Många ser till att matcha sitt GOLD-medlemskap hos Nordic Choice Club med högsta medlemsnivå hos Hertz, berättar hon. För har du GOLD-medlemskap hos oss och registrerar dig hos Hertz biluthyrnings bonusprogram blir du nämligen automatisk medlem i Hertz Gold Plus Rewards – President Circle.

HertzMed GOLD-medlemskap får du många fördelar hos Hertz.

Kryssning i Karibien eller en vecka vid medelhavet

Ska du på semester, hyra bil eller köpa ny cykel finns det poäng att samla hos våra partners. Det samma gäller för hemlarm, Nordic Choice Hotels Mastercard och hos Coop. Här kan du läsa om alla förmåner du har hos våra partners.

Foto: TUI

Foto: Royal Caribbean

Foto: Merida

GOLD-medlemskap uppnår du antingen genom antal bonuspoäng eller genom antal nätter på hotell. Har du tjänat ihop 50 000 bonuspoäng eller spenderat 30 nätter på våra hotell inom en tolvmånadersperiod, uppnår du GOLD-medlemskap i Nordic Choice Club.

Alla GOLD-förmåner hittar du här. Är du nära ett PLATINUM-medlemskap? Se vad som väntar dig!

Senaste artiklarna