Nytt, smart & snyggt

Nya Yasuragi – följ med till Sveriges mest berömda spa

|

Den unika japanska spaupplevelsen Yasuragi har nu öppnat sina dörrar igen efter månader av renovering. De behåller sitt omtyckta och harmoniska koncept men nu i en ny, mer japansk och avkopplande miljö. Yasuragi väntar på dig i tallskogens sluttning, vid havet strax utanför Stockholm. 

Yasuragi – en plats att längta till

I 20 år har Yasuragi varit en plats dit människor söker sig då de vill släppa vardagen för en stund och bara koppla av. Under dessa 20 år har det japanska badet varit grundstenen i konceptet Yasuragi, och det kommer det att fortsätta vara.

En del av det nya, mer stillsamma, japanska badet.

Nya upplevelser med inspiration från Japan

Resan mot nya Yasuragi startades bokstavligen med en resa som gick till Japan för att samla inspiration. Resan slutades den 1 januari 2018 då hotellet öppnade på nytt efter månader av renovering. Ombyggnationen har gett Yasuragi en ny välkomstplats samt fler och nya möjligheter till bad och avkoppling. Som tidigare startar du din badupplevelse med en japansk tvagning. Efter den har du många valmöjligheter. Låter det lockande med ett kolsyrebad? Eller ett avslappnande bad i våra varma källor med utsikt över berget som Yasuragi vilar på? Kanske du lockas av en sovbastu som håller en behaglig värme på cirka 43 grader? Eller ett japanskt fotbad? Oavsett har vi svårt att se att du inte skulle kunna koppla av om du besöker Yasuragi och dess japanska bad.

Yukata

Även om hotellets omgivningar förändras gör inte allt det. Exempelvis är den älskade yukatan fortfarande kvar, likaså badkläderna och tofflorna som du får vid incheckning. En yukata är en japansk bomullsrock, denna bär du under hela vistelsen, även vid restaurangbesöken.

Tanken bakom att alla har likadana yukata och badkläder är att skapa enkelhet så att du som gäst får det lättare att koppla av och bara fokusera på att njuta.

Ny vegansk restaurang

Utöver det nya japanska badhuset, avkopplingsytorna och den nya välkomstplatsen har Yasuragi en helt ny vegansk restaurang vid namn Saishoku, som passande nog betyder grönsaksätare på japanska. I restaurangen finns 40 platser och har en meny bestående av rawfood och veganska rätter. Restaurangen ligger i anslutning till badet och tanken är att det ska vara enkelt för gästerna på Yasuragi att slinka in för att uppleva något extra under sin vistelse.

Yasuragi har stort fokus på hållbarhet. Därför serveras det rätter med närodlade och säsongbaserade råvaror.

À la carte-restaurangen och Teppanyaki Kiri finns fortfarande kvar, men med nya restaurangmiljöer.


Läs mer

Vill du få mer spa-inspiration? Då har vi artikeln för dig, läs om Nordens 10 bästa spahotell här.