Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Clarion Collection Hotel Cardinal

Växjö,  Sverige

Välkommen till Clarion Collection Hotel Cardinal, en unik hotellpärla mitt på gågatan i centrala Växjö. Här bor du i en elegant och klassisk miljö med stadens nöjen runt hörnet. För dig som önskar står kvällsmaten framdukad. Det bjuder vi på!

Clarion Collection Hotel Cardinal 4 5
Omdöme från TripAdvisor  
Clarion Collection Hotel Cardinal

Clarion Collection Hotel Cardinal är ett andra generationens familjehotell, präglat av tidlös elegans, med centralt läge i Växjö. Hos oss får du alltid både frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat. 

Centralt och nära till allt

Clarion Collection Hotel Cardinal välkomnar dig med ett centralt läge, mitt på gågatan i Växjö. Du har gångavstånd till stans alla sevärdheter som Växjö Konserthus, Växjö Domkyrka och Växjö Teater. Hotellet, som består av en huvudbyggnad och två sidobyggnader, är också en mycket bra utgångspunkt för utflykter till småländska Glasriket och Möbelriket.

Vi bjuder på kvällsmat

Hos oss finner du lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid bestående av soppa, salladsbuffé, en varmrätt och dessert, mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen. Hotellet har också en egen lobbybar där du kan koppla av med förfriskningar. 

Inredning

Inredningen på Clarion Collection Hotel Cardinal följer en klassisk stil, med moderna inslag i rummen. Här hittar du äkta persiska mattor och i några rum finns även oljemålningar inropade på auktion.

Terrass

På vår innergård finns en terrass för alla gäster där man kan sitta ner med sin kopp kaffe eller något svalkande och njuta av lugnet bland prunkande blommor och Cardinals egna odling.

Konferens- och mötesrum

Hotellets konferensavdelning i sidobyggnaden består av två konferensrum med plats för upp till 50 personer. 

Historia 

Clarion Collection Hotel Cardinal är beläget i en tidstypisk byggnad från 1929, som en gång i tiden var biosalong. Hotellet grundades i början av 1980-talet av Per Gunnar Sundberg, som snabbt blev känd i lokalpressen som Växjös hotellkung. Per Gunnar värnade alltid om servicen och det var inte ovanligt att stamgästerna blev hämtade på flygplatsen i ägarens egen Rolls Royce. Idag drivs hotellet vidare i samma serviceanda.

Kontakt

  • Bäckgatan 10 35230 Växjö , Sverige
via Google Maps

Ladda ner

Hitta till hotellet

Tåg/buss

Växjö station/bussterminal

Från Växjö Småland Airport

Taxi eller lokalbuss, linje 4. 

Taxi

Vi rekommenderar Växjö Taxi, telefon 0470-135 00.

Med gps

Med GPS - sök på Sandgärdsgatan 22

Om Clarion Collection HotelCardinal Växjö

Antal rum

111 rum - 190 bäddar

Antal konferens- och mötesrum

2 stycken - maxkapacitet för 50 personer

Avstånd lokaltrafik

Växjö station/bussterminal: 500 meter

Avstånd flygplats

Växjö Småland Airport:10 km,
ca 15 min med bil

Om Clarion Collection

2.271.168.780 28

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Spara
Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK