Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Clarion Collection Hotel Gabelshus

Oslo,  Norge

Välkommen till Clarion Collection Hotel Gabelshus, en unik hotellpärla i centrala Oslo. Här bor du i en lugn miljö i den eleganta stadsdelen Frogner. Parkering finns utanför hotellet och för dig som önskar står kvällsmaten framdukad. Den bjuder vi på!

Clarion Collection Hotel Gabelshus 4 5
Omdöme från TripAdvisor  
Clarion Collection Hotel Gabelshus

Att bo på Clarion Collection Hotel Gabelshus är att leva mitt i Oslos historia och kultur. Överallt på hotellet hittar du anrika målningar och inredningsdetaljer. När du bor hos oss får du alltid både frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat. 

Läge

Clarion Collection Hotel Gabelshus är beläget i den eleganta stadsdelen Frogner i centrala Oslo. Här hittar du ett livligt utbud av restauranger och caféer. Dessutom har du Oslos största attraktioner som Vigelandsparken, Aker Brygge och Kungliga slottet på på behagligt avstånd.

Hotellet

Hotellet genomsyras av avkopplande miljöer. Vårt bibliotek är ett stiligt rum där du kan ha små möten, läsa en bok eller tidning, titta på tv eller koppla av med ett glas vin. Spisrummet är inrett med mörka toner och antika möbler. Här kan du slå dig ner framför den öppna brasan för en stunds kontemplation. Matsalen är en vacker lokal som vetter mot den populära uteserveringen. Här finns en stor väggmålning som föreställer Gabelsgata i gamla tider. Miljön på hotellet är så speciell att den ofta använts vid filminspelningar och modefotograferingar.

Möten och konferens

Hotellets konferensavdelning har fem mötesrum med plats för upp till 100 personer. Läs mer om våra konferenslokaler här >>

Vi bjuder på kvällsmat

Hos oss hittar du lugnet och känslan av att komma hem. Vi bjuder dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

Lobbybar

Vi har även en lobbybar där du kan beställa förfriskningar och smårätter från barmenyn.

Relaxhörna

I vår relaxavdelning har du tillgång till bastu, ångbad och ett utrymme för avkoppling. Slå dig ner i någon av våra vilstolar och koppla av med ett glas isvatten och färsk frukt.

Historia

Clarion Collection Hotel Gabelshus har en lång och spännande historia. Den herrgårdsliknande byggnaden stod klar 1912 och var ursprungligen ett pensionat. De tre första föreståndarna var kvinnor, den ena mer speciell än den andra. Fröken Sommerfeldt som drev pensionatet 1933–45 bodde själv på andra våningen och lät sina två kakaduor flyga fritt i huset. Och hon tog gärna en pipa med gästerna när andan föll på.

Kontakt

  • Gabels gt. 16 0272 Oslo , Norge
via Google Maps

Hitta till hotellet

Tåg/tunnelbana

Station Nationaltheatret.

Buss/spårvagn

Hållplats Solli plass.

Från Oslo flygplats, Gardermoen

Flygtåg till Nationaltheatret.

Taxi

Vi rekommenderar Oslo Taxi,
telefon +47 02323.

Om Clarion Collection Hotel Gabelshus

Antal rum

114 st - 173 bäddar

Antal mötesrum

5 st - plats för upp till 100 personer

Avstånd flygplatser

Oslo flygplats, Gardermoen: 55 km
Moss flygplats, Rygge: 70 km
Sandefjord flygplats, Torp: 120 km

Avstånd lokaltrafik

Nationaltheatret: 10 min promenad
Solli plass: 5 min promenad

Om Clarion Collection

Interview with the Foo FightersClarion Collection Hotel Gabelshus
2.271.168.780 21

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Spara
Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK