En fantastisk frukostbuffé, en lyxig brunch, en restaurang där svensk västkust möter amerikansk östkust och en där skandinaviska råvaror flirtar med smaker från Japan. På Clarion Hotel Post värdesätter vi god mat helt enkelt.
Ingen vanlig hotellrestaurang
Det finns inget tråkigare än hotellrestauranger som bara är till för hotellgästerna. I en storstad vill ju du som hotellgäst känna av staden, dess smaker, människor och puls. Därför ger sig många ut på stan i jakt på de restauranger som stadens invånare själva väljer och trivs på.
Frukost
Vi på Clarion Hotel Post erbjuder en bred, nyttig, god och mättande frukostbuffé som alltid ingår i rumspriset. Vill du äta frukost i lugn och ro kan vi tipsa om att komma till frukosten så tidigt som möjlig, då de flesta gäster vanligtvis äter en sen frukost. Frukosten serveras i matsalen på entréplan. Måste förbokas för slottid.
Brunch, bubbles & beats.
Kickstarta din lördag med höga beats och härlig stämning tillsammans med vänner och bubbel i glasen. Vår prisbelönade brunch bjuder på mat från tre olika förrättsbufféer. Här hittar du salt, krispigt, köttigt, ostigt och vegetariskt. Välj sen en varmrätt ur vår a la carte-meny innan du avslutar med ett gediget dessertbord fyllt till bredden med bakverk och godsaker. Här finns det inga begränsningar- förutom palmolja! Förutom god mat serverar vi en skön stämning, musik och varma leenden i en säker miljö.
Varje lördag mellan 10.45-15.00. Pris 345:-
Boka din plats direkt på Nordas hemsida
Under juni, juli och augusti har brunchen sommaruppehåll.
Restaurang Norda - närodlade råvaror med smaker från fjärran
På Norda arbetar vi med det bästa från båda sidorna av Atlanten. Grönsakerna odlar vi i vår egen takträdgård men inspirationen hämtar vi från både när och fjärran - Västkustens urval av fisk och skaldjur och Manhattans puttrande gryta av hela världens kök. Med Marcus Samuelsson som inspiratör vill vi skapa matupplevelser där det lekfulla möter det klassiska. Därför väljer vi våra råvaror efter säsong och låter äventyrslusten leda oss till våra nya recept.
Vi tycker att hela restaurangbesöket ska väcka lyckokänslor – därför serveras maten i en varm och avslappnad miljö med en puls som stiger mot helgen. Söndag till onsdag bjuder vi in till en lugnare miljö med musik som rör sig i trakterna kring jazz. Torsdag till lördag höjer både volymen och tempot en aning med R&B och soul som skapar en bubblande och stimmig matsal.
Restaurang VRÅ
Tänk dig att du har en fot här på västkusten och en i Japan. Ungefär så vill vi att du ska känna när du kliver in hos oss på VRÅ, en restaurang där miljön är bekant och spännande på en och samma gång. Mer än något annat vill vi att du ska känna dig väl omhändertagen och bekväm - och hungrig, förstås. Menyn har något för allamed fokus på mat från havet och växtvärlden. Råvarorna är nästan alltid lokala. Metoderna och inspirationen hämtar vi ofta från Japan.
På VRÅ jobbar vi hållbart, spårbart, ekologiskt och har valt att följa naturen istället för att försöka tämja den. Säsongen får avgöra vad som kommer in genom köksingången. Därför ändras menyn beroende på årstid, och ibland varierar den lite från dag till dag. Ingen kväll på VRÅ är den andra lik, men varje morgon är likadan.
Vinkällaren
I den stora och rustika vinkällaren finns ett trevligt rum där kan vi ta emot sällskap upp till 12 personer för er som önskar en mer privat miljö. Från Nordas kök skapas en meny efter era önskemål.
Terrassen - uteservering
Välkommen till Göteborgs soligaste uteservering på Drottningtorget, mitt i centrala Göteborg! Med västerläge och sol fram till sena kvällen är detta en perfekt plats för soldyrkare, uteätare och livsnjutare i sommar. Menyn serveras från lunchtid till sen kväll och är en fräsch mix av såväl klassiker som spännande nyheter. Passa på att komponera en egen skaldjursplateau med dina favoriter, välj bland ostron, kräftor, musslor och räkor.