PrisgarantiMedlemsrabatt 5-15%
Nordic Choice ClubMina bokningarKundservice
Hotell & destinationerMöten & konferenser
Mat & dryck

5 spännande restauranger i sommarpärlan Kristiansand

Kristiansand – eller södra Norges huvudstad som den ibland kallas – är en stad i Vest-Agder fylke. Kristiansand är känd som en sommarstad med stor tillströmning av turister under sommarmånaderna. Här finns mycket att se, göra och uppleva – från Dyreparken till den vackra skärgården. I staden finns också flera riktigt bra restauranger – här guidar vi dig till några!

Kristiansand
Kristiansand i sommarskrud

Kristiansand är den största staden i södra Norge och lockar årligen en stor mängd turister. Dyreparken är stadens djurpark och hör till de mest besökta turistattraktionerna i hela Norge. I staden finns också flera sandstränder och en vacker och rogivande skärgård. Konserter, festivaler och kulturevenemang är vanligt i staden som lever upp på riktigt under sommarmånaderna. Kristiansand har en rik variation av restauranger och kaféer – oavsett om du söker en gourmetmiddag, fisk eller pizza.

Indien på riktigt – på Restaurant Mother India

Är du sugen på genuin indisk mat bör du rikta ögonen mot Markens gate 6 och Mother India. I en mysig omgivning äter du riktigt god och smakrik mat på denna familjeägda restaurant – mitt i centrala Kristiansand och bara 300 meter från Clarion Hotel Ernst. På det pampiga hotellet blandas traditionell arkitektur med spännande samtidskonst och internationell design. Restaurant Mother India är ett bra val för dig som söker ett ställe med smaker, varm indisk atmosfär och äkta indisk gästfrihet.

Food Asylum – rå fisk i fräck miljö

Längre ner på Markens gate ligger Food Asylum – en restaurang som satsar hårt på matupplevelsen som helhet. På restaurangen serverar man klassisk japansk sushi i kombination med moderna smaker. Dessutom serverar man också ”sticks” – som utmanar dina smaklökar på riktigt. Restaurangen är ett utmärkt val för dig som gillar rå fisk i en trevlig och rolig miljö. Comfort Hotel Kristiansand ligger 5 minuters promenad från restaurangen. Här bor du på ett smart och annorlunda hotell med supercentralt läge, bara 200 meter från stationen. Dessutom har du tillgång till dygnet runt-öppet gym och moderna konferenslokaler.

Le Monde Bankkjelleren – ståtligt och smakrikt

Le Monde Bankkjelleren ligger på hörnet Markens gate/Dronningens gate – nära både Comfort Hotel Kristiansand och Clarion Hotel Ernst. Restaurangen är, precis som namnet antyder, belägen i en källare och ger ett pampigt intryck. Här äter du högkvalitativ mat i ståtliga lokaler. Le Monde Bankkjelleren är valet för dig som vill lyxa till det lite extra på ditt besök i Kristiansand.

Clarion Hotel Ernst – med råvaran i fokus

Njut av god mat på Clarion Hotel Ernst.

Clarion Hotel Ernst är det moderna hotellet med traditioner – mitt i centrala Kristiansand. Interiör från tiden då Ernst var stadens första hotell möter idag modern samtidskonst och ett levande kulturliv. På hotellets restaurang är det fokus på råvaror som gäller – här serveras allt från smårätter som sallad, pasta och hamburgare till favoriter som kalvfilé och ankbröst. Kombinera med en god dryck från baren eller varför inte med en god dessert. Clarion Hotel Norden är dessutom den första hotellkedjan i Europa att helt utesluta livsmedel med palmolja.

Familjevänligt och trivsamt på Sjøhuset

Letar du efter en familjevänlig restaurang som serverar fisk- och skaldjur i världsklass är Sjøhuset platsen för dig. Köket använder de färskaste ingredienserna och varierar menyn efter årstid. Därför är maten alltid av hög kvalitet – oavsett om du väljer den populära fisken eller någon av restaurangens kötträtter. Uteserveringen har öppet mellan april till september och ger dig en oemotståndlig utsikt över havet.


Mer om restauranger:

7 tips på Malmös bästa restauranger

10 heta restauranger i Stockholm just nu!

10 restauranger du inte får missa i sundets pärla Helsingborg

7 bra restaurangtips i studentstaden Lund

Vi tipsar om 7 ljuvliga restauranger i Jönköping

Taggar

Senaste artiklarna

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.