Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Clarion Collection Hotel Grand Bodø

Bodø,  Norge

Välkommen till en lugn oas mitt i historiska Bodö. Clarion Collection Hotel Grand Bodø ligger centralt nära Bodös shoppinggata och hamnen. Här bor du i en färgstark miljö och för dig som önskar står kvällsmaten framdukad. Det bjuder vi på!

Clarion Collection Hotel Grand Bodø 4 5
Omdöme från TripAdvisor  
Clarion Collection Hotel Grand Bodø

Att bo på Clarion Collection Hotel Grand Bodø är att leva mitt i Bodös historia och kultur, omgiven av den vackra nordnorska naturen. Vi erbjuder läckra rum, centralt läge och varje kväll bjuder vi på kvällsmat. 

Centralt i Bodö

Clarion Collection Hotel Grand Bodø är beläget mitt i centrala Bodö, runt hörnet från shoppinggatan Glasshuset och den närliggande hamnen. Här har du nära till stadens utbud av restauranger och kaféer. Dessutom hittar du Bodös attraktioner, som Luftfartsmuseet och Galleri Bodøgaard på behagligt avstånd.

Vi bjuder på kvällsmat

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut. 

Hotellbar

Koppla av i vår hotellbar. Här kan du beställa svalkande drycker, öl, vin, snacks och lättare maträtter. 

Relaxhörna

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till både finsk bastu, ång- och infrabastu. Dessutom finns ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid kan slappna av i moderna liggfåtöljer och ta något gott att dricka.

Hotellgym

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. På Clarion Collection Hotel Grand Bodø har du tillgång till ett träningsrum, utrustat med löpband, träningsmaskiner och fåtöljer att koppla av i efter träningspasset.

Välbevarad efterkrigsarkitektur

Clarion Collection Hotel Grand Bodø bjuder in till en färgstark och modern miljö, där historien syns i inredningsdetaljer och den särpräglade efterkrigsarkitekturen. Bland hotellets många kända gäster utmärker sig författaren Knut Hamsun, som skrev sin bok "Segelfoss by" i ett av rummen.

Historia från andra världskriget

Clarion Collection Hotel Grand Bodø har en lång och dramatisk historia, som sträcker sig tillbaka till starten 1850. Den 27 maj 1940 drabbades Bodö av omfattande bombräder och vid denna tidpunkt var Fru Anna Hoseth ensam på hotellet. Efter att ha sökt skydd i källaren höll hon nästan på att omkomma, men räddades i sista stund av en soldat på genomresa, som sedan kom att besöka hotellet många gånger efter krigets slut. I matsalen hänger i dag en spegel, en av få saker som överlevde bomberna. 

Kontakt

  • Storgt. 3 8006 Bodø , Norge
via Google Maps

Hitta till hotellet

Tåg

Tåg till Bodö station, slutstationen på Nordlandsbanen.

Från Bodö flygplats

Buss 1 eller 4.

Taxi

Vi rekommenderar Bodø Taxi,
telefon +47 07550.

Om Clarion Collection Hotel Grand Bodø

Antal rum

97 st - 193 bäddar

Antal mötesrum

4 st - plats för upp till 40 personer

Avstånd flygplats

Bodö flygplats: 2,5 km, ca 6 min med bil.

Avstånd lokaltrafik

Bodö station: 5 min promenad
Busshållplats finns precis utanför hotellet.

Om Clarion Collection

2.271.168.780 28

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Spara
Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK