Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.
Se alla hotell i Stockholm, Sverige

Clarion Collection Hotel Wellington

Stockholm,  Sverige

Välkommen till Clarion Collection Hotel Wellington, en unik hotellpärla i centrala Stockholm. Här bor du lugnt och tyst, bara några minuters promenad från Stureplans vimlande folkliv. Och för dig som önskar står kvällsmaten framdukad. Det bjuder vi på!

Clarion Collection Hotel Wellington 4,5 5
Omdöme från TripAdvisor  
Clarion Collection Hotel Wellington

På Clarion Collection Hotel Wellington bor du avskilt och lugnt, mitt i centrala Stockholm. Hos oss får du alltid både frukost, eftermiddagsfika och kvällsmat - det bjuder vi på!

Läge

Clarion Collection Hotel Wellington ligger i hjärtat av Östermalm, Stockholms mest fashionabla kvarter. Här bor du lugnt och tyst, bara några minuters promenad från Stureplans vimlande folkliv och shopping, nöjen och restauranger. Dessutom ligger Stockholms sevärdheter på behagligt avstånd, som Moderna Museet, Skansen och Vasamuseet. Läs mer om Stockholm här.

Hotellet

Här bor du i en sober och elegant miljö. Hotellet är inrett med moderna möbler och behagliga färgskalor. Från våra många balkonger och terrasser har du en underbar panoramautsikt över stadens takåsar. Hos oss kan du hitta lugnet och känslan av att komma hem. 

Wellingtons Gästvåning

Wellingtons Gästvåning ligger i en separat byggnad på Skeppargatan 27, 140 meter från hotellets huvudbyggnad. I Östermalmsvåningen på andra våningen finns nio rum, några mot gatan och några mot den lummiga innergården. Incheckning sker på Wellington och där serveras även kvällsmat. Frukost och utcheckning sker i Gästvåningen.

Vi bjuder på kvällsmat

Vi bjuder alla våra hotellgäster på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut. Dessutom ingår alltid frukost och eftermiddagsfika i ditt rumspris när du bor hos oss.

Historia

Huset som hotellet ligger i har en lång och spännande historia. Det uppfördes som bostadshus 1938 efter ritningar av den erkände arkitekten Ernst Grönwall. På gatuplan fanns bageri och konditori, och under en period var receptionen en handskaffär. Fastigheten byggdes om till hotell år 1967 och fick då sitt namn efter den berömda Hertigen av Wellington.

Gästvåningens historia

För omkring 60 år sedan var Östermalmsvåningen ett flickhem. Några år senare omvandlades den gamla patriciervåningen till ett enklare hotell med dusch i korridoren. Genom åren har hotellet byggts om och renoverats. Sedan oktober 2014 tillhör Gästvåningen Clarion Collection Wellington.

Loungebar

I vår mysiga loungebar på entréplan kan du njuta av bubblande drinkar och vår populära räkmacka med handskalade räkor. Loungen är känd för sin vardagsrumskänsla, det ser vi som ett bra betyg. 

Relaxhörna

Koppla av en stund i vår mysiga bastu. Om du bokar tid i receptionen kan du njuta av bastun för dig själv under din bokade tid. Vi ställer gärna fram någon svalkande dryck och tilltugg om så önskas. 

Kontakt

  • Storgatan 6 11451 Stockholm , Sverige
via Google Maps

Hitta till hotellet

Tåg

Tåg till Stockholm C,
byt där till tunnelbana eller taxi.

Tunnelbana

Röd linje mot Ropsten eller Mörby C,
gå av vid Östermalmstorg.

Från Arlanda flygplats

Arlanda Express eller Flygbuss till Stockholm C,
byt här till tunnelbana eller taxi.

Taxi

Vi rekommenderar Taxi Stockholm,
telefon +46 8 15 00 00.

Om Clarion Collection Hotel Wellington

Antal rum

69 st - 114 bäddar

Avstånd till flygplats

Arlanda flygplats: 45 km,
ca 45 min med bil.

Avstånd Stockholm C

30 min promenad

Om Clarion Hotel®

2.370.124.000 28
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Spara
Bokningskod måste anges
Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.