PrisgarantiMedlemsrabatt 5-15%
Nordic Choice ClubMina bokningarKundservice
Hotell & destinationerMöten & konferenser
Mat & dryck

Brunch och frukost i Uppsala – 5 bra tips!

Det finns gott om saker att göra i Uppsala, speciellt om du är hungrig och vill äta en god frukost eller smarrig brunch. Nedan följer fem bra tips för den som är sugen på något riktigt gott.

Brunch på Güntherska Hovkonditori & Schweizeri
Foto: Güntherska Hovkonditori & Schweizeri

Güntherska Hovkonditori & Schweizeri

Förmodligen stadens mest uppskattade kafé. Güntherska Hovkonditori & Schweizeri har drivits av konditorfamiljen Landing sedan 2011. Här hittar du fantastiska smörgåsar, från räkmackor till chevrétoast och andra läckerheter, självklart serverade med deras välkända surdegsbröd. Naturligtvis finns även bullar, kakor och andra söta bakelser att smaka på. Güntherska har en något högre prisklass jämfört med många andra av stadens kaféer och restauranger. Den goda maten är väl värd sitt pris. Är du sugen på något gütt finns det inget bättre alternativ.

Mat på Guntherska, UppsalaFoto: Güntherska Hovkonditori & Schweizeri

Cafe Victoria

Vid Botaniska Trädgården, bredvid Tropiska Växthuset, ligger den mysiga sommarkaféet Cafe Victoria. Detta är den ultimata sommarplatsen. När solen är precis lagom strålande finns det inget bättre än en god brunch hos Cafe Victoria. Det är i princip bara öppet under sommaren, från maj in till september om vädret tillåter. Matutbudet är brett och det finns gott om för alla, från goda vegetariska rätter till klassiska svenska mackor och mängder av desserter.

PONG Uppsala

Asiatiska Pong vid Storgatan 27 bjuder på en välfylld brunch i sin mysiga lokal. Mellan 12 och 16 får du äta så mycket du bara orkar, bli inte förvånad om du känner dig proppmätt efteråt. Brunchen består av en stor asiatisk buffé samt flera goda maträtter från brunchmenyn. Buffén kostar 228 kr per person och inkluderar te/kaffe (15 kr/år för barn upp till tolv år). Den speciella menyn består av sushi, wok och goda vegetariska maträtter.

Kitchen & Table by Marcus Samuelsson, Uppsala

Beläget i Clarion Hotel Gillet ligger Kitchen & Table, en klockren kombination av det amerikanska och svenska köket. Den populära brunchen hålls varje helg från 11:30 till 14:30 för 295 kr per person. Ett tips är att boka ett bord tidigt, risken finns att du och ditt sällskap inte får plats annars. Du kan enkelt boka bord via hemsidan eller genom att ringa.

Kitchen & Table, UppsalaNjut av en amerikansk-svensk brunch hos Kitchen & Table by Marcus Samuelsson.

En stad fylld med överraskningar

Det finns många fler restauranger och kaféer att besöka än bara de nämnda. Faktum är att vi har en praktisk artikel med restauranger i Uppsala du absolut inte får missa. Om du ändå besöker en av de äldsta städerna i Sverige, se till att du får ut så mycket som möjligt av det goda restaurang- och kaféutbudet.


Läs mer om våra bästa tips för en riktigt bra brunch eller frukost:

Måla påskägg

So long, påskfjädrar

Vi på Nordic Choice Hotels delar en tradition och kultur att göra mer än det som förväntas av oss - för gästerna, våra medarbetare, samhället och självklart miljön. Detta arbete kallar vi för WeCare. Som en del av arbetet har alla våra hotell valt att säga nej till påskfjädrar, läs mer om vår bojkott mot påskfjädrar här.

Taggar

Senaste artiklarna

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.