MenyStäng
Nytt, smart & snyggt

Comfort Hotel® Solna - Skandinaviens första nollenergi-hotell

Publicerad 5 mars 2021

I juni 2021 öppnas dörrarna för ett nytt Comfort Hotel® i Solna. Projektet har haft ett stort miljöfokus där solceller är en del av arkitekturen som bildar hotellets fasad. Det gör att byggnaden uppnår nollenergi. Vill du bo miljövänligt på Skandinaviens första nollenergi-hotell - välkommen till Comfort Hotel® Solna.

Rendering Facade Comfort Hotel Solna

Comfort Hotel® Solna - modernt och energismart hotell i Arenastaden!

I den moderna stadsdelen Arenastaden i Solna öppnar Nordic Choice Hotels nu sitt andra hotell, efter Quality Hotel Friends™. Byggnaden går även under namnet “House of Choice” då det också blir huvudkontor för Nordic Choice Hotels i Sverige. Byggnaden består av 11 våningar och Comfort Hotel® Solna får strax över 330 hotellrum. Utöver det blir det 88 lägenheter för långtidsboende. Här sammanfogas hotellgäster, långtidsgäster och kontorsgäster i en unik miljö som är skapad utifrån ett framtids- och hållbarhetstänk.

Rendering Comfort Hotel Solna_16_9 Hotellrum från Comfort Hotel® Solna

Hållbart och energisnålt med modern teknik

Byggnadens fasad och tak är uppbyggd av bland annat 2500 kvadratmeter solceller som gör Comfort Hotel® Solna till världens mest solcellstäta hotell. Tillsammans gör solpaneler, geoenergi från marken och annan hållbar teknik att hotellet kommer uppnå nollenergi. Dessutom förväntas byggnaden få ett stort energiöverskott och därmed kan det drivas hållbart, effektivt och energisnålt.

Vad är nollenergi?

En social mötesplats

Comfort Hotel® Solna och House of Choice skapar möjligheter för hotellgäster och kontorsgäster att mötas då det finns många gemensamma publika ytor. Dessutom kommer hotellet att ha restaurang, bar, gym och allt annat som finns på våra Comfort Hotel®.

Solnas nya stadsdel - naturnära med puls

Området Arenastaden med närliggande Friends Arena och Mall of Scandinavia har på senare år blivit en pulserande stadsdel med näringsliv, evenemang, restauranger och shopping. Det finns också närhet till naturen i form av Råstasjön och dess vackra omgivningar, vilket skapar en balans mellan urbant och naturliv. Comfort Hotel® Solna nås enkelt från centrala Stockholm med pendeltåg till Solna station, som ligger bara några minuters promenad bort.

Rendering Facade Comfort Hotel Solna

Om Comfort Hotel® Solna

  • Antal hotellrum: 336
  • Antal konferensrum: 5
  • Restaurang
  • Bar
  • Gym
  • Tvättstuga

Senaste artiklarna