Utför eller på längden, topptur eller mys framför brasan. Här är 10 hotell för dig som längtar efter vinterns bästa upplevelser!

Lodgelyx i Åre – Copperhill Mountain Lodge, Åre

I Skandinaviens största skidområde Åre återfinns inte bara den bästa utförsåkningen utan också restauranger, shopping och äventyr. På Copperhill Mountain Lodge bor du mitt i skidsystemet med en hänförande utsikt över den jämtländska fjällvärlden. På hotellet finns bland annat ett härligt spa, gym och yogastudio. Umgås gör man i restaurangerna Niesti, Biblioteket och Fireside Lounge & Bar.

Copperhill

 

 

Prisat fjällhotell – Norefjell Ski & Spa, Norefjell

10 mil väst om Oslo ligger Norefjell Ski & Spa, som rankas som ett av de bästa fjällhotellen i Skandinavien. Här är det lätt för hela familjen att trivas. Vare sig man utmanar den 16-meter höga och bemannade klätterväggen, njuter några behandlingar på hotellets spa eller beställer in lokalproducerad mat i restaurangen Fjellet. Utanför hotellets väntar en backar och längdspår för alla smaker. Norefjell1

 

 

Fjället som granne – Quality Hotel Skifer, Oppdal

Oppdal är ett av Norges bästa skidområden med mil av preparerade skidspår och alpina utmaningar. Som en mittpunkt i detta ligger Quality Hotel Skifer. Hotellets mäktiga fasad av skiffer är mäktig och smakfull. Men den slås nästan av hotellets utsikt över det bedårande fjällandskapet. I säsong är hotellet ett givet stopp under after ski-timmarna. Populär är också hotellets restaurang med öppet kök.Skifer

 

Ett skidparadis – Clarion Collection Hotel Hamar, Lillehammer

Lillehammer bjuder både på längdspår i världsklass på Birkebeinen skidstadium och på alpina utmaningar genom Hafjels alpinsenter. Brasmys på hotellet är obligatoriskt, likaså hotellets eftermiddagsfika då det serveras Afternoon Sweets.

 

Mil efter mil – Clarion Collection Hotel Bergmästaren, Falun

Falun är en av Sveriges vinteridrottsmetropoler. Och på Lugnet finns längdspåren för dig som både vill finslipa tekniken med instruktörer eller nöta ihop mil till något av vinterns långlopp. På Clarion Collection Hotel Bergmästaren samlar du ny energi i det fria kvällsmålet som ofta är anpassat efter behoven som uppstår när man tränar hårt.

Falun

 

 

Upplev norrskenet – Comfort Hotel Xpress Tromsø

I Tromsö står naturupplevelserna på rad. Allra populärast är såklart norrskensjakt. En annan är utförsåkningen med utsikt över de nordliga fjordarna. Comfort Hotel Xpress Tromsø ligger mitt i stan och har närhet till stadens bar- restaurang- och nattliv.

 

 

Pudersnöns hemvist – Quality Hotel Sogndal

Alpina entusiaster rankar Sogndal som ett av de fjällområden som har bäst pudersnö när rätt väderförutsättningar råder. Här gör man gärna en topptur och utmanar sig själv i någon brant nedfart. Kvällarna spenderas bäst i Quality Hotel Sogndals populära restaurang La Pergola, en italienare som bakar staden bästa pizzor.

Sogndal

 

 

Välkommen till vinterstaden – Quality Hotel Frösö Park

Kom i form-hotellet Quality Hotel Frösö Park vid flygplatsen i Östersund har närhet till både längdspår och skidbackar inne i Östersund. Trötta kroppar får nytt liv i hotellet spa. Det finns yoga, gym och hinderbana. En extra vacker upplevelse är långfärdsskridskoåkning på Storsjön i lågt stående vintersol. Eftermiddagarna fördrivs bäst i hotellets restaurang Kava där du kan botanisera bland jämtländska specialiteter och njuta en magisk utsikt över den förföriska fjällvärlden.

 

Norsk klassiker – Quality Straand Hotel, Vrådal

I 150 år har familjen Straand lockat gäster till sitt mysiga Quality Straand Hotel mitt i genuina Telemark. Här har du närhet till Vrådal Panorama Skisenter med backar som passar hela familjen. Det finns också fina längdspår. Hotellet har bar och relaxavdelning och på lördagarna bjuder man in till Gourmetlördag och då serveras det mat från lokala producenter i hotellets restaurang.

Straand

 

 

Arktisk upplevelse – Quality Hotel Grand Royal Narvik

Med fjäll som är omringade av fjordar blir de alpina upplevelserna något alldeles extra i Narvik. Bara några minuter från Quality Hotel Grand Royal finns också Narvikfjällens alpinanläggning där du kan ta bättra på din slalom med skidlektioner, åka kälke eller delta i en någon av den lokala slalomklubbens alla tävlingar. Nytt på hotellet är takrestaurangen Linken Restaurant & Bar där du tillsammans med vällagad mat eller en drink kan njuta av en fantastisk utsikt över Narviks mäktiga omgivningar.