Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Se alla hotell i Bergen, Norge

Quality Hotel Edvard Grieg

Bergen,  Norge

Quality Hotel Edvard Grieg ligger 5 minuter från flygplatsen och 15 minuter från centrala Bergen. Oavsett om du kommer hit på konferens, familjesemester eller romantisk weekend har vi allt du behöver - utsikten, interiören och atmosfären.

Quality Hotel Edvard Grieg 4 5
Omdöme från TripAdvisor  
Quality Hotel Edvard Grieg

Bergens största och kaxigaste hotell har äntligen slagit upp portarna igen! Med inspirerande interiör och hisnande utsikt står giganten beredd att välkomna dig, enbart 5 minuter från Flesland flygplats och 15 minuter från Bergen centrum.

En ny klassiker

Vi heter inte Edvard Grieg för ingenting. I likhet med vår namne är vi lokala och samtidigt internationella, nyskapande och på samma gång klassiska - och inte minst är vi stolta över att tillhöra Bergen. Med nyrenoverad hotellbyggnad, 223 nya rum utöver de 150 existerande, träningsrum med utsikt över staden och fjällen, Brasserie X och i synnerhet norska vestlandets största konferensavdelning, är vi alltid redo.

Luftig lobby och fräsch restaurang

Det första som möter dig vid ankomsten är vår vackra lobby, som med sin imponerande takhöjd, läckra sittgrupper, stora konstverk och meterhöga växter bjuder in till en mötesplats med avslappnad och härlig atmosfär. Här hittar du också Brasserie X och Bar X, som serverar vällagad mat och goda drycker.

Kurs, konferens och möten

Den nya konferensavdelningen som sträcker sig över två våningsplan är en inspirerande miljö. De öppna, gemensamma ytorna har utsikt över skogsklädda kullar och skapar både motivation och energi till mötesrummen. Våra stora, flexibla lokaler gör det enkelt att arrangera evenemang för upp till 1000 personer. Det garanterar vi! 

Närområdet

Ska du på semester? Quality Hotel Edvard Grieg ligger på Sandsli, nära Bergens flygplats Flesland och ligger inte långt från sevärdheter som Edward Griegs barndomshem Troldhaugen, Leos lekeland, Sandsli Bowling, Høyt & Lavt Klatrepark, Vannkanten och Fana golfbana för att nämna några. Från hotellets fönster har du en fantastisk utsikt över fjordar och fjäll, och i den omedelbara närheten hittar du Bergens största shoppinggalleria.  

Motionera ovanför fjällbyn

På översta våningen på hotellet har vi ett helt nytt gym, med storslagen utsikt så långt ögat når, både österut och västerut. Finns det någon bättre träningsmotivation? Det skulle i så fall vara det tillhörande loungeområdet med vatten och frukt. En nyhet för 2016 är att hotellet erbjuder gratis tvättning av dina svettiga träningskläder, så slipper du packa ner dem i väskan igen! Fråga oss gärna också om träningsmöjligheter i närheten av hotellet. Du kan antingen spela squash till rabatterade priser eller utforska de olika löpspåren i området om du hellre tränar utomhus.

Barnens Hotell

Året runt har hotellet aktiviteter för barnen. Bland annat kan vi erbjuda lekrum, barnmeny i restaurangen samt spel och leksaker att låna. Dessutom samarbetar vi med Leos lekland, Bergens största inomhuslekland, som ligger tre minuters bilresa från hotellet. Här betalar våra gäster halva priset. På somrarna är vi extra barnvänliga och har lekledare varje eftermiddag klockan 16.00-18.00, kvällsbio för stora och små, aktivitetsrum, barnbuffé till frukost och middag, och mycket mer därtill. En kort bilresa från hotellet finns ännu fler aktiviteter och spännande sevärdheter som passar för hela familjen. 

Kontakt

  • Telefon: +47 55 98 00 00
  • Fax: +47 55 98 01 50
  • E-post q.bergen@choice.no
  • Org. nr: 975 966 402
  • Sandsliåsen 50 5254 Bergen , Norge
via Google Maps

Hitta till hotellet

Med buss från Bergen

Buss 50E går från Bystasjonen, perrong C eller Olav Kyrresgate perrong B.
Gå av hållplats Statoil, Sandslihaugen.
Buss 53 till Håvardstun. 

Med flygbuss från flygplatsen

Flygbuss till hållplats Håvardstun.

Med taxi

Vi rekommenderar Bergen Taxi, telefon +47 70 00.

Om Quality Hotel Edvard Grieg

Antal hotellrum

373 rum

Antal rum för specialbehov

Handikapptillgängliga: 34 
Allergivänliga: 22 

Antal konferenslokaler

20 st - maxkapacitet 1080 personer 

Avstånd Bergens flygplats

Bergen flygplats Flesland: 3 kilometer, ca 5 min med bil

Avstånd Bergen centrum

12 kilometer, ca 15 min med bil

Avstånd lokaltrafik

Busshållplats Statoil, Sandslihaugen eller Håvardstun: 700 meter
Restid med buss till Bergen centrum: ca 35 min 
Restid med buss till flygplatsen: ca 6 min

Om Quality Hotels

2.311.63.057 23

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Spara
Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK