MenyStäng
Guider & resetips

Miljövänlig shoppingweekend i Stockholm

Publicerad 13 mars 2020

Ta en weekend i Stockholm i sommar och fynda i stadens utbud av second hand-butiker. Här kan du fynda märkeskläder, vackra klänningar från 50-talet och inredning – allt för en vettig peng.

Hornstulls marknad med second hand shopping i Stockholm

På Hornstulls marknad kan du fynda allt möjligt inom second hand – kläder, skor, väskor, inredning. Foto: Hornstulls marknad

Miljövänlig shopping

I Stockholm är shoppingutbudet stort. För att du inte ska gå vilse i shoppingdjungeln har vi samlat våra 6 second hand-favoriter.

Judits Second Hand

Hornsgatan 75

Denna vackra butik hittar du på Södermalm i Stockholm. På Judits Second Hand finns kläder, skor, väskor och accessoarer som både blivit inlämnade till butiken och är fynd som ägarna gjort under sina resor runt om i Europa. Utbudet är säsongsbaserat och av hög kvalité, säkerställt av personalen. Nyfiken? Spana in butikens instagram: @juditssecondhand.

Judits second hand: provrumVacker lokal och vackra second hand-fynd. Foto: Judits Second Hand

Judits second hand: kläder och accessoarerKläder, skor, väskor, accessoarer. Foto: Judits Second Hand

Humana Second Hand

Gamla Brogatan 26 / Timmermansgatan 23

Humana Second Hand bjuder på ett roligt, spännande och färgsprakande urval av kläder. Alltid baserat på säsong. Butiken finns på två ställen, mitt i city och vid Mariatorget på Södermalm. Butiken är pälsfri och lägger ut nya varor varje dag.

Arkivet

Norrtullsgatan 33 / Nybrogatan 44

Arkivet är en modern second hand-butik som finns på två ställen i Stockholm, och båda är väl värda ett besök (eller flera). Här har de tänkt miljövänligt in i minsta lilla detalj och använder både galgar och plastpåsar av återvunnen plast.

Arkivet second hand i StockholmDen fina butiken på Östermalm. Foto: Åsa Liffner

Emmaus Stockholm

Peter Myndes Backe 8

Endast en kort promenad från Slussen ligger Emmaus Stockholm som har två butiker vägg i vägg – en för second hand och en för vintage. Här kan du fynda kläder från 50-, 60-, och 70-talen, moderna märkeskläder, sköna basplagg, accessoarer, böcker och LP-skivor.

Beyond Retro

Drottninggatan 77 / Brännkyrkagatan 82

Kitchigt, roligt, udda. I Beyond Retros butiker hittar du allt från 80-talskläder, gamla Converse, mjuka flanellskjortor och spejsade tishor. Väldigt populär bland modemedvetna Stockholmare.

Hornstulls marknad

Hornstull strand 4

Hornstulls marknad är en sommaröppen marknad mellan april och september. Förutom att äta och dricka gott kan du såklart även fynda en hel del second hand. Alltifrån kläder, smycken och väskor till inredning, böcker och LP-skivor. Hit kan du gå om så bara för att njuta av kultur och sommarhäng.

Hornstulls marknad: sommarkänslorPerfekt för sommarhäng. Foto: Hornstulls marknad.

Miljövänliga hotell

För att ta en miljövänlig shoppingweekend i Stockholm behöver du såklart även ett miljövänligt hotell. Clarion Hotel® Sign vann Hållbarhetspriset på Grand Travel Awards i Stockholm 2020, tack vare sina solpaneler som minskar koldioxidutsläppet med fem ton per år bland annat.

Clarion Hotel® Stockholm har en egen trädgård där de odlar grönsaker, blommor, bär och örter som de använder i både restaurang och bar. Något som alla våra hotell i Norden och Baltikum har gemensamt är att samtliga arbetar aktivt för att minska miljöpåverkan. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Se alla våra hotell i Stockholm här.

Nordic Choice Hotels logo

SAFE STAY på våra hotell

Hotellgästernas och personalens välmående är vår första prioritet i alla lägen. I samband med smittrisken för coronaviruset har vi infört nya säkerhetsrutiner för att du som gäst ska ha en trygg hotellupplevelse hos oss. Samtliga hotell inom Nordic Choice Hotels följer rekommendationer och instruktioner från hälsomyndigheterna.

Läs mer om våra säkerhetsrutiner här.

Senaste artiklarna