MenyStäng
Guider & resetips

Våra favoritjulmarknader i Stockholm

Vintern är här och julen står för dörren! I Stockholms city och även utanför stadskärnan, finns flera välbesökta julmarknader som tagit vara på Sveriges traditionella julfiranden med allt som hör där till. Här är 8 julmarknader vi tycker att du ska besöka!

christmas-market-sigtuna-lucia.jpg
Sigtunas julmarknad / Foto: Sigtuna

Julen handlar framförallt om gemenskap men vad gör det om en glögg eller en och annan prinskorv slinker ner i gott sällskap? Vi har samlat några av våra favoritmarknader som värmer upp i vinterkylan och bjuder in till en riktigt härlig julstämning. Besök ett slott och känn in den anrika atmosfären, strosa på gator och torg i en stad full av ljus och lyssna till tonerna av ljuva röster som högtidligt sjunger in julen. Gör din Stockholmsvistelse komplett med en härlig övernattning på något av våra hotell mitt i city eller strax utanför. Här hittar du alla våra hotell i Stockholm!

Skansens julmarknad

När: 26 november - 19 december 2021
Var: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Stockholm
Hitta hit: Skansen station med buss eller spårvagn

Under fyra helger i jul bjuder Skansen in till sin stämningsfulla julmarknad, en obruten tradition sedan tidigt 1900-tal. På marknaden finns 70 olika marknadsbodar som säljer produkter av hög kvalité. Här finns även matbodar som erbjuder traditionella kolbullar, viltburgare och mycket mera gott. De gamla stadskvarteren bjuder in till historiska resor i svenska jultraditioner från förr. Dansa runt granen på torget, julpyssla i verkstan, besök djuren och smaka på klassiska godbitar från då och nu!

Hotell i närheten: Clarion Collection Hotel Tapto och Clarion Collection Hotel Wellington

Jul på Skansen / Foto: Pernille Tofte

Stortorgets julmarknad i Gamla stan

När: 20 november – 23 december 2021
Var: Stortorget, Stockholm
Hitta hit: Gamla stan tunnelbanestation

Stortorgets julmarknad i Gamla stan är Sveriges äldsta julmarknad. Här finns 41 bodar som erbjuder allt från karameller, ostar och julkorvar till konstsmide, keramik och mycket mer! Precis i anslutning till marknaden ligger praktfulla Storkyrkan som också är väl värt ett besök. Kom och känn in den historiska julstämningen i Gamla stan med en värmande kopp glögg och pepparkaka!

Hotell i närheten: Hobo och At Six

Gamla Stan / Foto: Henrik Trygg

Drottningholms julmarknad

När: 4 – 5 december 2021
Var: Drottningholm, Sverige
Hitta hit: Drottningholm busstation

Under en helg i december bjuder Drottningholm slott in till julig slottsmässa i stämningsfull miljö. Möt ljusstöpare, textilare och smeder med flera under slottets julmarknad. I matboden finns massvis av klassiska läckerheter såsom glögg, skinka, ostar, bröd och mycket annat gott. Du handlar direkt av utställarna utan mellanhänder. Slottet är öppet under mässan så passa även på att strosa i paradvåningarna på egen hand eller följ med på guidad visning.

Hotell i närheten: Quality Hotel Friends och Comfort Hotel Solna

Sigtunas julmarknad

När: 28 november – 19 december 2021
Var: Stora gatan, Stora torget och Lilla torget i Sigtuna stad
Hitta hit: Sigtuna Hällsboskolan busstation

Kom i julstämning och besök Sigtunas traditionella julmarknad under fyra söndagar i advent. När julen närmar sig fylls Sigtunas gator och torg med julkänsla från förr. Här finns något för hela familjen! Torghandeln erbjuder alla de klassiska julvarorna som kan tänkas önskas till julbordet. Dansa med hela familjen runt julgranen, fira Lucia eller önska dig något från tomten.

Hotell i närheten: Quality Hotel Arlanda XPO

Foto: Sigtuna julmarknad

Steninge slotts julmarknad

När: 14 november – 23 december 2021
Var: Steninge Slottsgalleria, Stenladugården, Märsta
Hitta hit: Saturnusringen busstation

I Sigtuna finns även Steninge slott som håller en traditionell julmarknad i Stenladans stora övervåning. Kom in i värmen och njut av mat och andra juliga läckerheter! Här hittar du vackra och personliga julklappar, lokalt producerad mat till julbordet och juldekorationer till ditt hem.

Hotell i närheten: Quality Hotel Arlanda XPO

Jul på Steninge slott / Foto: Anneli Lindh

Julmarknad på Steninge slott / Foto: Anneli Lindh

Täby park julmarknad

När: 4 december 2021
Adress: Galoppvägen 1, Täby
Hitta hit: Norra bergtorp busstation

Möts av julmusik som ljuder över hela julmarknaden i Täby Park! Fokus ligger på mat och dryck, julbordets läckerheter kommer att finnas till försäljning men även vackra hantverk, växter och den självklara glöggen.

Hotell i närheten: Quality Hotel Friends och Comfort Hotel Solna

Taxinge slotts julmarknad

När: 11-21 november 2021
Var: Taxinge Slott Näsby 52, Nykvarn
Hitta hit: Taxinge busstation

Knappt sex mil utanför centrala Stockholm ligger sörmländska Taxinge slott, med över 130 av landets bästa hantverkare. Lös julklappsbestyren på en och samma dag och ta dig tid att strosa bland fantastiska handtillverkade produkter. Här kan du också handla och provsmaka julbordets alla delikatesser tillagade av slottets mathantverkare. Att slottet kallas för ”kakslottet” är inte en slump, här dukas det upp till ett av Sveriges största kakbord, allt hemlagat och ytterst välsmakande.

Hotell i närheten: Quality Hotel Park Södertälje

Foto: Taxinge slott

Siggesta gårds julmarknad

När: 4-5 december 2021
Var: Siggesta gård, Värmdö
Hitta hit: Siggesta busstation

Ungefär fyra mil utanför Stockholm city i Stockholms skärgård ligger Siggesta Gård som arrangerar en populär julmarknad i Siggesta Loge. Under en helg i december bjuds vi in till en julmarknad där svensk matkultur och gediget hantverk från hela landet står i centrum. Här finner du allt från gårdens egentillverkade delikatesser till handgjorda verk. Även i gårdens Deli kan du hitta en och annan julklapp.

Hotell i närheten: Clarion Collection Hotel Tapetfabriken

Foto: Siggesta gård


Läs mer om julmarknader

Sveriges bästa julmarknader – hela listan

Norges 15 bästa julmarknader

Oslos bästa julmarknader

Topp 7 julmarknader i Skandinavien

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.