Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Samhällsansvar

Textilier

Vi vill att våra gäster ska sova gott i rena sänglinnen och ha fräscha handdukar när de vaknar. Textilier är en viktig del av hotellupplevelsen och har också stor påverkan på miljön och människor i värdekedjan. Därför måste vi hantera detta på rätt sätt

Vi använder mycket bomull i våra textilier. Visste du detta?

  • Produktionen av 1 kg bomull kräver användningen av 1 kg farliga kemikalier.
  • Produktionen av 1 kg bomull kräver mellan 5 000 och 25 000 liter vatten.
  • Bomullsodling upptar bara ca 4 % av jordens odlade arealer, men till odlingarna används mer än 25 % av allt insektsmedel.

Bomull påverkar miljön och sociala förhållanden mer än många av oss anar. Cykeln – från framställning av bomullsfrö och odling, via produktion, till användning och tvätt på hotellen och ända fram tills bomullsprodukten inte kan användas av oss längre – kräver mycket resurser och involverar många aktörer.


Använder mindre energi, vatten och kemikalier

Vi jobbar tillsammans med leverantörerna för att förbättra förhållandena för miljön och människorna genom hela cykeln. Det innebär många utmaningar eftersom leverantörskedjan är lång och det är svårt att få överblick över den. Vi kartlägger därför alla leverantörer och underleverantörer, ser på vilka åtgärder som kan vidtas för att minska påverkan på miljö och sociala förhållanden i alla leden. Dessutom ser vi vad vi själva kan göra på våra egna hotell.

En av de mest effektiva saker vi kan göra är att minska förbrukningen. Det betyder att vi måste försöka minska antalet gånger handdukarna tvättas. Det sliter mindre på textilierna och ökar deras livslängd. På det sättet använder vi mindre energi, vatten och kemikalier till tvätt, och dessutom behöver vi inte köpa in nya handdukar lika ofta, som i sin tur medför att vi inte använder så mycket bomull. Det är därför vi ber dig använda handduken flera gånger innan vi tvättar den.

Handdukar kan återvinnas

Comforta AB, ett av våra svenska tvätterier, ger alla sina gamla, ofärgade handdukar till SBG Textilputs, som återanvänder dem i sina produkter. De färgade textilierna går till den lokala travbanan. På det sättet förlängs textiliernas livslängd och vi minskar användningen av råvaror och allt som krävs för att producera dem.

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

2.566.101.002 22
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.